vrijdag 29 juli 2016

Lasagne tijd!


Zo, er staat een grote lasagneschotel in de oven, dus ik heb nu even de tijd om weer eens wat te schrijven. Niet dat er veel gebeurd is, maar gewoon omdat het al weer een week geleden is dat ik hier wat neergekalkt heb.

Wat een goed Hortensia jaar is 2016, hè? Dorstig als ze zijn hebben ze door al die regen van mei en juni een prima boost gekregen om volledig tot bloei te komen. Nu is het kwestie om ze vooral flink te blijven laven. Ik heb alleen roze in mijn tuin. Een paar gewone en een paar 'lace-caps'. Ik heb nog een mooie plek over voor een witte. Heb mijn oog al laten vallen op een 'Strong Annabelle'. Net even sterker dan een gewone Annabelle. Eentje met spierballen, zeg maar. Die blijft kaarsrecht overeind staan ook al klettert het van de regen. Volgende week maar eens op zoek bij de diverse tuincentra in Zoetermeer en anders naar een kweker....

Dinsdagmiddag was ik ook bezig met zaadjes verzamelen van de judaspenningen. Mango 'helpt' me graag daarbij, dus zij liep al snel met een tak te slepen. Ze zat er flink op te kauwen. Tot ik ineens een hoop gekraak hoorde. Ik dacht minstens dat ze er in stikte. Nou, dan schrik je wel. Maar met het ademen bleek het wel goed te zitten. Ze was een beetje paniekerig want ze voelde iets in haar bek dat er niet hoorde. Ik zag verder ook niets maar hoorde haar later wel steeds tandenknarsen. En 's avonds at ze ook al niets. Hmmm. Ik was al van plan de volgende dag met haar naar de dierenarts te gaan, maar 's ochtends ging het wel weer met haar en at ze ook weer gewoon. Ik denk dat er gewoon een melkkiesje heeft losgezeten. Achgoss, ut wurm is aan het wisselen. Kleine meisjes worden groot!

Gistermiddag kreeg ik de dames van de scratch op bezoek. Gewoon zomaar om even gezellig bij te praten. Lekker met Rocky Road Cake en citroenkoekjes erbij. Die citroenkoekjes had Mariska nog even gebakken in de spaarzame tijd dat ze nog thuis is. Tegenwoordig is het zo van: Doeiii, je ziet me wel weer eens verschijnen.... :-) Ahh, is prima, hoor.

Nou, ik ruik de lasagne al. Ik ga eens even een hapje eten!

Bovenstaand een scrap van de achternichtjes. Vorige week hebben ze een watergevecht gehouden.
Heerlijk, toch?

Geen opmerkingen: