dinsdag 19 juli 2016

Pokémon Go

Ik was er klaar voor! Klaar om de wereld van verder verval te kunnen behoeden! Klaar om dichter bij de sterren te komen! Nog sneller dan het licht! Ik zou vechten als een man! Of zou ik nou zwichten?? Zo iets was het in ieder geval... de begintune van Pokémon. Mariska keek er vroeger vaak naar.
De app was gedownload. Mijn poppetje was aangekleed naar mijn modische voorkeur. Een spannend muziekje speelde. Ik kon op jacht... Mijn eerste Pokémonnetje had ik te pakken. Dat bleek mijn startertje te zijn volgens Mariska die me er via iMessenger vanuit Den Haag doorheen praatte. Maar ja, het was al 's avonds, het was al donker, ik had geen zin om toen nog buiten te gaan jagen.
Zondag, na het avondeten, zijn Jan en ik, aan de wandel gegaan. Telefoon mee. In de buurt langs het water zouden verschillende Pokémons zitten volgens Maris. Nou, wij lopen, lopen, lopen... Wel een paar Pokéstops tegengekomen waar ik ballen kon hamsteren. Alle balle verzameluhhh! Maar een Pokémon, ho maar.
Lopen, lopen, lopen. Nergens Pokémonnetjes. Nouuuuu, als dit het was, zou ik mijn vangnet al snel aan de wilgen hangen, hoor!
Thuisgekomen bleken we maar 800 meter te hebben gelopen. Hoe kan dat nouuuu! Tja, bleek ik mijn telefoon elke keer gelocked te hebben als ik hem in mijn zak deed. En dan registreert hij verder niks. Oeps, terwijl Maris gezegd had dat ik dat nou juist NIET moest doen. Ja, jeetjuhhh. :-/ Beetje dom weer.
Vanmiddag ben ik met Mariska aan de wandel geweest. En heeft ze me haarfijn uitgelegd waar ik op moest letten. Ik weet nu wat een 'lure' is. Ik weet nu dat het spel vaker vastloopt als Amerika wakker wordt. (server overbelasting). Ik weet nu wat een Gym is (maar ik kan er niks mee want ik heb nog niet voldoende ervaring). Ik heb mijn eerste Pokémonnetjes gevangen! Ik ben een EI aan het uitbroeden! Ja, echt! :-) Te gek voor woorden, toch??
En ik heb inmiddels ruim 5 kilometer extra afgelegd... Is het toch nog ergens goed voor!
En ik weet nu tenminste what the buzz is all about! Vandaag vond ik het (nog) leuk. Morgen kan dat weer anders zijn. Waarschijnlijk zal ìk er snel op uitgekeken zijn. Maar een ander kan zich er misschien helemaal op storten. Laat ze! Het is vakantie! Ze doen niemand kwaad! En ze komen ook nog eens buiten! :-)

Geen opmerkingen: