donderdag 17 oktober 2013

Klussen en het koor ertussen...

credits hier
En weer wordt er geklust in huis.... Beneden in het halletje heb ik inmiddels behang gestript en een betonnen muur voorbehandeld. Boven de buitendeur was de lekkageschade van een paar jaar terug nog steeds zichtbaar. Ook de nageltjes van de vorige poezen, Moppie en Droppie, hadden flink huisgehouden aan de muur. Met andere woorden: het zag er niet uit! En aangezien er nog 2 rollen slaapkamerbehang over zijn kan er wel weer een opknapbeurtje van af.
Ik weet nog niet precies wanneer ik ga behangen. Misschien morgenmiddag?
Op dit moment is zwager Nico boven bezig met het in elkaar zetten van de MDF panelen voor het hoofdbord van het bed. We zijn net naar de Bouwmaat (zo'n doe het zelf zaak voor stoere bouwvakkers) geweest om materiaal te halen. Al de onderdelen zijn gelijk op maat gezaagd. Leuk om eens te zien hoe dat gaat met zo'n grote zaagmachine. Daarna was het een gedoe om alles in de auto te proppen, maar het is gelukt! Als het hele ding in elkaar zit kan ik hem gronden en aflakken. Wat zal ik eens voor kleuren nemen? Gewoon saai wit? Beige? Of zal ik het aqua doen? Of brons?? Ik weet het nog niet.... Bij de Bouwmaat lag er nog een stuk afvalhout dat we gratis meekregen. Dat wordt een plank voor op het hoofdbord. Kan ik daar nog wat fotolijstjes op zetten ook! :-) Gezellig!
Daarna kunnen de lampjes erop gemonteerd worden. Ik moet nog wel even snoertjes en stekkers halen en eraan maken. Het wordt vast leuk!

Vanmorgen ben ik ook nog naar het koor geweest. Er zou een fotograaf komen om een foto van ons cluppie te maken voor publiciteitsdoeleinden. Dus werden we geacht op te komen draven in onze witte broeken, onze koorsjaal en iets van de koorkleuren erboven. (blauw, turkoois, lime) Ik hoop dat we er nog wat van te zien krijgen, want ik ben benieuwd hoe ze geworden zijn. Hij bleef flitsen! Zal wel dat multiburst zijn? Klopt dat, Manon? ;-)
We hebben onderhand nog lekker gezongen trouwens. Door elkaar rond de piano. Zelfs de dirigent was tevreden!
Hij was helemaal blij met de koorklank. Volgend jaar bestaan we 25 jaar. Groot feest! En een jubileumconcert in een echte kerk! Heerlijk! Eindelijk eens een goeie akoestiek!

Geen opmerkingen: