donderdag 3 oktober 2013

Bijna uitgeklust....

Credits hier
 
Is het echt alweer een week geleden dat ik dit blog heb bijgewerkt? Wat gaat de tijd snel!
Nou, de slaapkamer is zover klaar. De lamp hangt. Het korter maken nam nogal wat tijd in beslag. De schakelketting was kei en keihard. Een hoop gewrik om de schakels los te porren. Maar het is gelukt en het hangt. Er mochten 3 lampen van 60 watt in, maar dat leek me een beetje teveel. Had er dus 45 watt ingedaan. Jemig, het leek 's avonds wel een voetbalstadion! Dat ging um niet worden, dus nu lampen van 25 watt erin geschroefd. Zo is het goed.
Het rolgordijn hangt ook. Ons eerste rolgordijn dat we zelf hebben opgehangen ooit! Eerst een filmpje op YouTube gekeken. Daar deed een vrouw het in 4 minuten..... Ahum. Wij deden er iets langer over: een hele middag! :-) Het afmeten was al een crime. Jan wil dat op de millimeter. Dus meten. En nog eens meten. En nog maar eens om het zeker te weten. Daarna moesten er gaten geboord worden voor de houders. Dat weer uitmeten waar de schroeven moesten komen. Schroeven erbij zoeken. En als je pas KILO's schroeven van je zwager hebt gehad, duurt het even voor je de juiste maat hebt gevonden. En daar moeten weer pluggen bij. Zoeken naar pluggen. En de juiste boren. Zoeken naar boren. AWRRGGG. Maar goed, het hangt. Zelfs een olifant kan eraan gaan hangen, zo stevig!
Ook de gordijnroe is opgehangen. Hij had nu de slag van het boren te pakken dus dat nam iets minder tijd in beslag. De gordijnen zijn een paar kilometer te lang, maar ik wil ze nog niet korter maken. Op de label zag ik dat ze 4% zullen krimpen na het wassen.  En dat is best veel. Dus nu liggen ze er (wel redelijk netjes) gedrapeerd bij. Het kortermaken komt later nog wel eens.
De wanddecoratie is ook al binnen. Het wachten is nu op het bed! Waar blijft het bed?? T'is al bijna 5 weken geleden dat we het besteld hebben! Het nieuwe kastje komt morgen als het goed is. Dat kan in elkaar gemonteerd worden. Misschien een mooi klusje voor Mariska. Die draait haar hand er ook niet voor om. Ook zij lag onlangs op haar buik haar vastlopende computer open te schroeven om het probleem op te lossen. En het is haar gelukt! You go, girl!
In afwachting van het bed kan ik nu niet veel meer doen. Ik heb nog een paar fotolijstjes die ik van zilver naar oudgoud of brons wil spuiten. Ik weet niet precies hoe de kleur van de lamp heet. De firma noemt het brons, maar verf in brons is veel te roodachtig. Nou ja, als ik het ergens zie staan dan weet ik het wel. Ik vind het nu wel weer een beetje welletjes worden met dat geklus. Alleen nog een hoofdbord (dat maakt Nico) en dan is het wel weer mooi geweest voor een jaar of 18! :-P

Geen opmerkingen: