vrijdag 18 december 2015

Kerst Sing-a-Long en een kerstoptreden....

Om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen zijn Jan en ik woensdagavond naar Den Haag gegaan om daar de Kerst-sing-a-long in het Atrium bij te wonen. Een, voor de gelegenheid opgericht, koor van zo'n 225 man/vrouw zong daar allerlei kerstnummers uit binnen- en buitenland. En het publiek (ook zo'n 700 man) werd natuurlijk geacht uit volle borst mee te zingen. De hele avond werd aan elkaar gepraat/gedirigeerd door Gregor Bak. Dat deed hij zoals vanouds. (hij was ooit dirigent van Inspirited). Ook grappig om zijn handschrift (notenschrift) weer te herkennen in het programmaboekje van de avond. Cary, vroeger ook lid van Inspirited, zong nog een paar prachtige solonummers. Wat kan die meid toch zingen! De pauze werd opgeluisterd door een groep muzikanten uit de Oekraine, het Uzory ensemble . Heerlijke muziek! Zo'n leuke avond! :-) (foto heb ik van het internet geplukt, hihi, je kunt ons zien zitten! Zoekplaatje!)

En gistermorgen was het de beurt van Enjoy om een mini kerstconcertje te geven. We waren uitgenodigd bij 'de Herbergier', een woonvorm voor mensen met geheugen problemen. Een aantal van hen komt wel eens langs tijdens onze koorrepetitie. Ze genieten zo van muziek. En deze ochtend van ons optreden was dat niet anders. De piano stond wel heel verdekt opgesteld: tegen een muur, MET een aquarium erop! Dus de piano kon niet zomaar even verplaatst worden. Nou, dan zingt Enjoy toch gewoon op goed geluk? Ook al zagen we onze dirigent niet, we hoorden hem wel! Het ging boven verwachting goed. En ondanks de bloedhitte hebben we prettig gezongen. Tenminste, vind ik wel.
Na afloop nam één van de bewoners nog plaats achter de piano en onder zijn begeleiding hebben we nog twee nederlandse kerstliedjes gezongen. Typisch toch...het geheugen kan bijna volledig weg zijn, maar het vermogen om piano te spelen blijkt lang te blijven hangen. Een mooie ochtend was het....
En die ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch bij Bagel en Beans in het stadshart. Daar hebben we, op kosten van het koor, genoten van lekkere broodjes en elkaars gezelschap. Was weer gezellig. Was weer een hoop gekakel. Op naar het nieuwe koorjaar!
(foto met dank aan Carolien)

Geen opmerkingen: