zaterdag 17 september 2016

Terug uit Cumbria....



Dag 1...
Na een soepele vlucht landde ik op Leeds Bradford. En na een what's appje naar Suzanne toe, reed ze haar blauwe auto het terrein op om mij en mijn koffer in te laden. En daar gingen we: op weg naar Bowness on Windermere. En dan kijk ik mijn ogen al uit, want wat is het toch een mooi landschap.
Groen, glooiend. In Windermere (dat ligt iets hoger dan Bowness) hebben we wat boodschapjes voor de lunch gedaan bij Booths. Daarna weer verder naar beneden gereden naar Bowness waar zich de flat van Jackie en Trevor, vrienden van Suzanne, bevond. Een prima flatje met alles erop en eraan. Inclusief twee van die relaxstoelen. Oh man, wat was dat heerlijk als je, na een drukke dag, lekker neer kon ploffen met de beentjes omhoog! Daar konden wij wel aan wennen!
's Middags zijn we naar het haventje van Bowness gelopen. Van daar uit vertrekken diverse rondvaartboten. En als je zelf wilt peddelen... dan kan dat ook. Bootjes zat te huur! We hebben uiteraard ook wat rondgesnuffeld in de winkeltjes van Bowness. 's Avonds lag ik al vroeg in bed. Mijn ogen vielen vanzelf al dicht.

Dag 2.....
Vroeg op en op weg naar het pontje dat ons aan de andere kant van het meer zou brengen. Vandaar op weg naar Near Sewrey om 'Hill Top', het 17e eeuwse huis van Beatrix Potter, te bezoeken. En we waren daar niet de enigen! Je moest eerst tickets kopen. En daarop stond dan weer de tijd wanneer je naar binnen mocht. Het huis is vrij klein, dus ja, het aantal bezoekers moet dan wel in goede banen geleid worden. Een schattig huisje. Nog volledig in originele staat met spulletjes van Beatrix Potter. Met een mooie tuin erom heen. Rond onze bezoektijd regende het een beetje.
In het nabije Hawkshead hebben we (op kosten van Nel, onze dank daarvoor!) bij Poppi Red (tearoom/winkeltje) koffie met gebak genomen. En jee, wat een grote punten taart krijg je dan!
Bij Skelwith Bridge (het was allang weer droog) hebben we een wandeling gemaakt richting Elderwater. Ook weer zo'n mooi gebied met watervallen, glooiingen, uitzichten. Schitterend!  En na zo'n fikse wandeling zijn we op het terras van Chesters by the River neergestreken om maar weer eens lekker te eten!

Dag 3....
Om 10 uur ging de eerste boot van Bowness naar Ambleside. In het centrum hebben we een beetje rondgekeken en ook het kleine huisje op de brug, Bridge House, bezocht. Natuurlijk ook weer koffie met gebak genomen bij 'the Giggling Goose'. Ik vind die namen altijd zo grappig, hè! :-) Een leuk tentje, een beetje achteraf, langs het water. Toen weer terug richting de haven om de volgende rondvaartboot te pakken naar Wray Castle. Daar weer lekker in het zonnetje wat gegeten en een rondwandeling gemaakt. Weer terug met de boot naar Ambleside (ik kreeg nog een hartverzakking toen er ineens twee straaljagers overkwamen) en vanuit daar weer met de boot terug naar Bowness.

Dag 4....
Vandaag gingen we naar Tarn Hows, een mooi meer, om een rondwandeling te maken. Maar waar was dat Tarn Hows ook al weer? De TomTom zei echt dat we er al waren, maar we zagen het niet! Maar het moest in de buurt zijn! Rijden, rijden, heen en weer terug. Tot we wel op heeeeele kleine weggetjes terecht kwamen! Weggetjes waar geen twee auto's elkaar konden passeren.... Oeps. Toch wel een tikkie eng. Maar gelukkig kwamen we geen tegenligger tegen. Pffff.
De Here-We-Go app op mijn telefoontje bracht uitkomst. We hadden Tarn Hows gevonden! En ook al zo mooi. We hebben het hele meer rondgewandeld, met een stralend zonnetje op onze bolletjes. En van de uitzichten genoten.
Gegeten hebben we bij de 'Drunken Duck'. En ook daar hebben we heerlijk op het terras kunnen zitten.
We reden richting Coniston. Hartstikke druk in het stadje. Geen parkeerplek voor de auto. Maar bij het meer hadden we nog net één van de laatste plekjes. Een leuke wandeling langs het meer gemaakt. Terug zouden we een Jetty nemen. Een soort van watertaxiboot die op verschillende plekken langs het meer mensen ophaalde. Maar zagen we hem nu al aankomen toen we daar liepen?? Shit! En de volgende zou pas over een uur komen..... Dat werd dus rennen! Rennen, rennen, rennen! Hijg hijg hijg! Met onze tong over de grond slepend kwamen we nog net op tijd aan. Pffff. Er was nog plek op het open dek ook. Leuk! Voelde ik daar een drupje? Ja. Nog een drupje.. en nog eentje. Het drupje werd een drup! De drup werd een DRUP. DRUP werden DRUPPELS. Hele grote! Maar ik was op alles voorbereid: ik had een regencape in mijn tas. Gauw aangedaan. En zo zat ik, samen met nog een andere man met hond, in de regen op het dek. De rest was snel naar binnen gevlucht. :-) Misschien had ik dat ook beter kunnen doen. Want na dat regenbuitje, dat misschien net 5 minuten heeft geduurd, was mijn hele kont zeikens nat geworden. En met die natte spijkerbroekenkont heb ik de hele verdere middag gelopen! :-)
Maar goed, zodra we aan wal stapten kwam de zon alweer door. Op een terras maar weer koffie met taart gegeten uiteraard. Je moet toch wat, nietwaar? ;-)
Daarna weer doorgereden naar Holehird Gardens, voor een tuinbezoekje. Deze tuin lag hoog op de heuvel bij Windermere, met ook weer mooie uitzichtjes. En er stond nog zoveel in bloei! Ik was helemaal weg van de heidetuin. Zoveel soorten hei in zoveel verschillende kleuren.

Dag 5....
In de ochtend hebben we ingepakt en de flat even aan kant gemaakt. Daarna nog even terug geweest naar Lakeland, een grote huishoudwinkel. Ook nog even naar B&Q geweest. Dat is een bouwmarkt in Kendal, om van die fancy lichttrektouwtjes te kopen voor in onze badkamer. Ik wist dat ze die daar zouden hebben, want ik had al op het internet gekeken welke ik wilde hebben. De kassière vond het maar raar dat ik daarvoor helemaal uit Nederland was gekomen, hihihi. Nou ja, niet alleen voor die dingen natuurlijk..... Maar ik ben er wel blij mee!
We reden verder richting Ilkley. Daar hebben we nog even wat gewinkeld. Hoog boven Ilkley, bij the 'Cow and Calf' hebben we nog uitgebreid gegeten. En heerlijk in het zonnetje gezeten! Tot het tijd was om mij af te zetten bij het vliegveld.
En na een korte vlucht stond ik weer met beide beentjes op Nederlandse grond. En daar stonden Mariska, Alex EN Jan me al op te wachten! :-)

Wat een leuke tijd heb ik gehad in Engeland! Het was fijn Suzanne weer te zien. Ze is prettig gezelschap! En wat hebben we lekker gegeten! En wat een mooie omgeving is het Lake District! Maar zorg dat je niet in de zomervakantie gaat. Dan is het er èrg druk! Veel te druk zelfs.....

Geen opmerkingen: