zaterdag 26 november 2016

Over pijntjes en bijna kapotte dingen...

credits hier

Wat ik normaal altijd in mijn rug heb heb ik nu in mijn nek. Hoogst irritant. De afgelopen week was ik al in de weer met de rode lamp en hete kersenpitkussentjes. Vannacht werd ik gewoon wakker van de pijn: nekkramp! Dan kun je ff helemaal niks meer. Duurt ongeveer een kwartiertje. Dan kun je alleen maar wachten tot het weer weg ebt tot de 'normale' pijn. Als ik het in mijn rug heb dan kan ik in ieder geval nog een pose aannemen waardoor het even geen pijn doet tot je beweegt. Maar met deze nekpijn lukt dat niet. Naar voor, naar achter, naar links, naar rechts: het doet hoe dan ook pijn. Die zware kop van mij moet ik nou eenmaal op mijn romp meezeulen. Ik kan hem niet even in de kast parkeren, jammer genoeg. Nou ja, gaat wel weer over. Paracetamollen, kersenpitjes, rode lamp. Ik modder maar even aan. Ut mot maar. Het kan altijd erger.

Het is weer zo'n tijd dat alles kapot gaat. Nee, juist niet. Juist net NIET kapot. Je weet dat er iets niet goed is, maar het doet het nog...een beetje.
Neem de auto. Hij start elke keer wat moeilijker. Maar hij rijdt nog wel. En tijdens het rijden licht het lampje van de handrem steeds op. En de handrem is echt keurig naar beneden. Maar ja, dat lampje dan? En waarom ruik ik dan een schroeilucht als ik uitstap? (stiekem hoop ik dat ie binnenkort in vlammen opgaat) Alleen als er niemand in zit, hoor :-) Maar ja, het ding rijdt nog steeds en blijft ook maar rijden. :-/

Dan hebben we thuis nog de thermostaat. De verwarming werd niet warm. Weer niet. Een paar weken geleden had ik ook al eens een paar nieuwe batterijen in de thermostaat gedaan. Dat moet eens in de zoveel jaar. Niks bijzonders. Dan doet ie het weer prima. Tot gisteren. Weer koud in huis. Wel warm water, dus moest het weer de thermostaat zijn. Nieuwe batterijen erin. Geen sjoege. Weer andere erin: rommelig display. Maar eens op het internet gekeken. Je kon hem resetten door de batterijen er een kwartiertje andersom in te doen. Gedaan. En ja, hoor, het werkte. Ik had weer een display. Alleen kon ik hem nu niet meer programmeren. Het werd gelukkig wel weer warm. Maar ja, als je maar een week of drie met batterijen doet.... Klopt niet. Dus ik denk dat die ook op instorten staat. Of de batterijen zijn te oud, kan dat ook? Maar eens een paar nieuwe halen...

En dan hebben we nog de koelkast. Die doet het ook nog, hoor. Maar ja, ik moet wel elke keer een laagje water absorberen. Dan zit het afvoergaatje weer eens verstopt. Waardoor en waarom weet ik ook niet.
Ik hou daar niet van, van bijna kapotte dingen. Ik heb liever dat ze gelijk kassiewijle zijn. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent!

Bovenstaande scrap is weer eens voor een wedstrijdje op ScrapbookFlair . Opdracht: Geisha's.

Geen opmerkingen: