zondag 16 september 2018

Soms hè...... AArrgghhh



Zo, het filmpje is klaar. Vraag me niet hoe! AAARRGHHH.
Ik had alle foto's en filmpjes van diverse apparaten verzameld en op de computer over gezet. En dan is het een kwestie van uitzoeken. Welke foto wel, welke niet.
Filmpjes weer bekijken; welke wel, welke niet. Aantekeningen erbij. Daar zit ik dan al uren aan.
En dan mis je een aantal foto's... Hoe kan dat nu weer? Oh, wacht, die stonden in een ander mapje omdat ik tijdens de reis geen ruimte meer op mijn kaartje had en oude foto's had moeten wissen.
Toen dacht ik: weet je wat, ik doe het eens anders. Ik ga het hele filmpje eens maken met iMovie op de iPad. Nooit gedaan, maar wel leuk om eens te proberen. Dat ging in eerste instantie prima. Ik sloeg het filmpje op en bekeek het nog eens. Hmmm. Hier en daar moesten er foto's bij, foto's van plaats verwisselen, video's erbij. Weer aantekeningen gemaakt en alle dingen gewijzigd. Filmpje weer opslaan... melding 'niet genoeg ruimte op de iPad'. Shitt. Ok, oplossing...via Airdrop het zooitje op mijn iPhone gezet. En via mijn iPhone naar mijn PC gekopieerd. Filmpje naar YouTube geüpload en nogmaals gekeken. Hmmm. Ik zag toch nog dingetjes die niet klopten. Weer aantekeningen gemaakt en weer de wijzigingen doorgevoerd. (de tijd tikt dan door, hè?) Het filmpje moest weer even naar mijn iPhone geüpload worden. Melding: te weinig ruimte. Shittt. Ok, via One Drive dan? Te weinig ruimte. Ok, via iCloud Drive dan? Vol! Ha, gelukkig heb ik nog Dropbox. Tja, toch te vol om nog een een filmpje kwijt te kunnen. Inmiddels natuurlijk ook weer even de iPad opladen, want de accu raakte leeg. Verlengsnoer van boven gehaald, anders kon ik niet verder. Mijn Google Drive een beetje opgeruimd. Nog steeds te vol. iCloud een beetje opgeruimd. Nog steeds te weinig ruimte. Nou, dan maar wat ruimte op de iPad maken. Er kunnen best wat filmpjes al af. Ik het een en ander gewist. Tja, toen miste mijn iMovie ineens drie videootjes, die in mijn uiteindelijke film hoorden. Shittt en nog eens shittt. Filmpjes weer van mijn pc afgehaald, op de iPad gezet en weer tussen gevoegd. Weet je wat... ik maak even een hele nieuwe totale backup van mijn iPad op mijn PC, dan kan ik tenminste veilig een hoop eraf halen. En dan komt Jan naar beneden: ik heb het verlengsnoer nodig. Nou, ik spuwde vuur en er kwam stoom uit mijn oren. Hij was zo weer boven! Zonder snoer!
Maar inmiddels is alles weer rustig en relaxed. Filmpje is klaar. Het meeste klopt. Ikzelf zie nog wel dingetjes. Kleine dingetjes. Maar het hoeft niet perfect, toch? Ja, liever wel natuurlijk. Maar dan gaat dat ten koste van mijn geestelijke gezondheid. Zen, Ien, zen! Oeehhhhmmmmm. En ruimte heb ik nodig, RUIMTE.

1 opmerking:

Unknown zei

Een leuk filmpje ineke wel een hoop werk geweest

Groet, Hans