maandag 24 september 2018

Terug naar de kust....

Terug naar de kust...in ons geval gingen we (Hennie en ik) naar Scheveningen om daar te luisteren naar allerlei koren die uitgenodigd waren om op te treden tijdens dit ' Terug naar de Kust' korenfestival. Maar wat sneu. Het weer speelde niet echt mee. Miezertje hier, buitje daar. Pluutje uit, pluutje in. Heeeel veel echt publiek was er niet. Meer aanhang van het koor zelf of de leden van het koor dat al stond te wachten voor een volgend optreden. Maar de sfeer was goed.
Inspirited was om 13.50 aan de beurt. Hennie en ik kwamen nèt op tijd aan om het mee te maken. Toevallig was Inspirited deze dag gekleed in het grijs. Jammer, want met dat al grijze weer, dat al grijze podium, vielen ze met hun kleding een beetje weg in de entourage. Nou ja. Ze hebben wel goed gezongen. Nummers uit de Lion King (later bij meer koren gehoord), Leonard Cohen's Hallelujah (ja, ook weer bij meerdere koren gehoord, bwlaah, heb er niks mee), een ouwetje van vroeger was van stal gehaald, The Rose. Kon hem nog zo meezingen, wist nog precies waar ik wel en niet adem mocht halen. 'Shine" hebben ze ook nog gezongen. Een leuk en vrolijk nummer.
Na afloop hebben Hennie en ik nog staan luisteren naar een aantal andere koren die op dat podium moesten optreden. Wel vanaf een terrasje, waar we lekker warm naast een kacheltje van een kop koffie en een stuk cheesecake hebben genoten. Verrassend was het repertoire van een koor uit Loosduinen. Eindelijk eens niet dat geijkte wat je overal hoort., maar b.v. Blame It on the Bossa Nova, The Sound of Silence en nog een paar nummertjes uit de jaren 50. Ja, verrassend.
Het bleef maar regenen dus we zijn nog even in het overdekte winkelcentrum en op de pier geweest. De pier is wel een stuk leuker dan vroeger. Was er al in geen jaaaaaren geweest. Veel kleine eet- en drink tentjes, winkeltjes, een speelparadijs voor kindertjes. Leuk, zeker als je de regen probeert te ontvluchten. Al met al een gezellig middagje.

Geen opmerkingen: