maandag 15 juli 2019

Over ouwe taarten...

Oh jeetje, er moet nu echt iets gebeuren. De afgelopen week heb ik me weer ondergedompeld in lekkere hapjes en taart.
Het begon al op maandagavond. Toen had ik een 'reünie' (lees hier: we lusten wel weer wat, dus laten we maar weer uit eten gaan) van het Spaanse clubje. En waar kun je dat het beste doen dan bij La Cubanita. Daar was het opvallend druk voor een gewone maandagavond. Was weer gezellig. Er werden weer een hoop herinneringen opgehaald.

Toen ik erna thuis kwam ben ik aan de slag gegaan met een aardbeienkwarktaart. Misschien had het handiger geweest als ik gewoon zo'n bijna-kant-en-klaar pak had gebruikt, maar dat wil ik dan weer niet. Waarom makkelijk doen als het moeilijker kan?
Dinsdagochtend, (hoera, ik was jarig! en nu dus echt een ouwe taart) heb ik de bovenlaag afgemaakt. Moest ook weer een paar uur opstijven.
Het bleek mooi weer te zijn, dus we hebben 's middags nog met wat familie in de tuin kunnen zitten. Bedankt voor de kaarten die ik heb mogen ontvangen! Blijf ik leuk vinden, post..

Ik had een paar dagen ervoor nog op Facebook geklaagd over het feit dat ik niet kan naaien. Niet met de hand en niet met een elektrische naaimachine. Ik prik mezelf altijd en het wordt dan een bloedbad. Prompt kreeg ik van mijn moeder een handnaaimachientje kado. Kijken of het nu de volgende keer wel gaat lukken. :-)

Woensdagochtend kreeg ik verjaardagsvisite van mijn vriendinnenclubje. Dus weer taart! Ik had nog extra gekocht maar die bleef over. Die moest in de loop van de dagen erna op.
Donderdag heb ik koek en chocola getrakteerd op het koor. Tja, dan blijft er ook weer over. En dat moet ook weer op....

En dan viert ook afgelopen zaterdag kleine Lorelai alvast haar derde verjaardag.. Hup, weer taart. Een blauwe deze keer. Een echte Frozen taart. Achgoss, die Lorelai. Het is echt zo'n meisje meisje. Helemaal gek op kettingen, armbanden, oorbellen en ringen! Staat rond te draaien met haar mooie sieraden. Vol bewondering.
Lief! Ze is echt de eerste in de familie die er een extreme voorliefde voor heeft.

Maar goed, de verjaardagen zitten er nu weer op. Nu maar kijken hoe ik dat extra gewicht er weer vanaf moet krijgen.....

Geen opmerkingen: