donderdag 12 augustus 2021

Op jacht naar dé bril

Je moet altijd de kleine lettertjes lezen, toch? Ja, maar, als je ze niet meer kunt lezen??? Dat is in mijn geval al een hele tijd. Vorig jaar begon ik het al te merken. Turen, bril op, bril af, nog eens turen, tranende ogen (vooral 's avonds bij kunstlicht), moeie ogen. Bwlaah. Ik was hard toe aan een nieuwe bril. Maar toentertijd was het nog mondkapjesplicht. En als ik door zo'n oogmeetapparaat moet kijken beslaan de lensjes in het apparaat gelijk al. Blijkbaar heb ik zwetende oogballen? Bestaat dat.. oogballendeodorant? Laat staan dat ik met zo'n voddenlap over mijn neus en mond mijn sterkte moet laten meten.. Dat ging hem toen niet worden.

Nu is het leven weer gewoon. Dus Mariska en ik reden dinsdag in de stromende regen naar Delft. Mariska is mijn tweede paar ogen, want zonder bril zie ik met mijn kippige ogen natuurlijk niet hoe een bril me staat. Zij kan dan foto's maken die ik met mijn eigen bril op dan kan bekijken. Aan een spiegel heb ik toch niks. Ik zie het gewoon niet. Dus ik heb o.a. monturen gepast van mijn lievelingsmerken Anne Et Valentin en Face à Face. Die zitten bij mij altijd erg fijn. Ik was op zoek naar de kleuren grijs (haarkleur) met bruin (kleur van mijn ogen) en nog een extra kleurtje (groen zou leuk zijn, zit ook in mijn irissen). Graag met een leuk detail. Mag best opvallend zijn. En zonder van die losse neusvleugels! Daar is mijn neus niet geschikt voor. Nou, dat is toch niet teveel gevraagd allemaal?? :-) Ik heb er, denk ik, wel 25 op mijn neus gehad. Het was het allemaal nèt niet. Tot ze er eentje tevoorschijn toverde.... een geweldig model. Was er helemaal weg van! Helaas, ze had hem alleen in het bruin. Ik zat te twijfelen.... zal ik de komende jaren maar weer mijn haar gaan verven dan?? Maar daar heb ik juist helemaal geen zin meer in. Ik ben juist blij met mijn makkelijke grijze dakduifkleur. Ze kon wel de firma bellen en een andere kleur bestellen. Was dat een idee?? Zeker! Over twee tot drie weken komt ie binnen. Dus na anderhalf uur passen verlieten we het pand weer. Inmiddels scheen het zonnetje. We hebben er een winkeldagje van gemaakt. Mariska had nog broeken nodig. En ze is geslaagd. Nog een lekker broodje, (in het zonnetje!), op het terras van 'Willem van Oranje' gegeten. Leuk dagje in het, oh zo gezellige, Delft!

En net werd ik gebeld door de optiek: de bril is niet meer te bestellen in een andere kleur..... AAARRRGGHHHH. Dacht ik klaar te zijn...

Dinsdagmiddag begint de nieuwe jacht op een bril. *zucht* Maar eens bij René en Casper buurten...


Geen opmerkingen: