dinsdag 9 februari 2016

Ook weer af!

Zo! Weer een paar 'projectjes' af! Het jongenstruitje heb ik zojuist in elkaar geflanst. En ik vind hem toch leuk geworden! Stoer! Ik vind het shawlkraagje met dat houtje touwtje knoopje erg leuk. Ik had nog nooit zo'n kraagje gebreid maar het bleek erg eenvoudig te zijn. Het truitje verdwijnt voorlopig weer even in de kast. Tot iemand hem nodig heeft. Het, al eerder gebreide, rode truitje mag er eerder uit, blijkt... ;-) Oh, wat spreek ik toch weer in raadselen.
Intussen heb ik op het internet al weer een leuk patroon gevonden voor een gehaakt vest. Heb nog nooit echt een kledingstuk gehaakt. Ja, van die poncho's voor mijn achternichtjes, met een das en een mutsje erbij. Dat ging prima. Maar een meer ingewikkeld patroon? Waarvan je ook nog eens van tekening moet lezen? Geen idee of ik dat kan. Maar ik ga het er op wagen. Ik ga het mezelf gewoon aanleren. Want als het allemaal lukt dan kan ik in de toekomst de prachtigste patronen uit Rusland en Japan maken die ik overal op Pinterest tegenkom. En trouwens, YouTube staat ook bol van de haaklessen. Kom ik er niet uit, kan ik altijd daar op terugvallen. Voorlopig hou ik het maar op een patroon van Drops.
De wol ervoor heb ik ook al in huis.
Gisteren ben ik, samen met mijn moeder, naar Pera en Pasha geweest. Mijn moeder wist ook niet wat ze daar zag: zoooo veeeeeel wolletjes! Ik had al uitgebreid op het internet gekeken wat ik wilde hebben: Papatya Batik. En weer met zo'n mooi kleurverloop. Deze keer in lente/zomer kleurtjes. Ik hou daar zo van!
Ik heb me ook laten verleiden tot de aanschaf van Papatya Colors of Love. Ik zag al gelijk een mooie omslagdoek voor me....
Maar eerst dat vest! :-)
Om me een beetje in te haken heb ik nog een paar vingerloze handschoenen gehaakt van de mooie blauw/groene wol waar ik nog een beetje van overhad. En zo blijf je bezig.....
Hoor ik daar een stapel wasgoed roepen om een strijkbeurt?? Shtttt. Ik doe net of ik het niet hoor..... ;-)

Geen opmerkingen: