zondag 14 februari 2016

Een dagje Musical Scratch in Leiden

Ik was gisteren al ruim voor de wekker wakker. Het was DE dag van de musical Scratch in Leiden! We hadden er de afgelopen weken al flink voor 'geoefend'.
Ons groepje bestond dit jaar uit Hennie, Marjan, Paulien, Lenie en ik. Ine moest helaas door ziekte verstek laten gaan. De bus bracht ons in rap tempo naar Leiden. En zodra we in de Pieterskerk aangekomen waren zochten we snel een plekje uit op de tribune. Dat lijkt elk jaar steeds moeilijker te worden. De beste plekken zijn al snel 'ingepikt'. Tja, of we moeten NOG vroeger komen. Dat zou ook schelen, misschien. Dit jaar was er weer een verbetering aangebracht op de tribunes: er was nu een schot achter de looppaden aangebracht. Zo was er geen kans meer dat er tassen, mappen, waterflesjes en dergelijk naar beneden konden mieteren. Dat scheelt een hoop stress!
Het koor bestond dit jaar uit 357 sopranen, 367 alten, 59 tenoren en 42 bassen. Het orkest bestond uit 73 personen. Een behoorlijk volle bak, dus. En dat was ook wel te horen. Ah, mooi, hoor, om bv. Edelweiss met zijn allen te zingen! Heel sfeervol. Nummers uit de Sound of Music, de West Side Story en uit Les Miserables waren nieuw dit jaar.
Tussen de middag strijkte de paarse (kwa kleding) zwerm weer neer bij V&D. Gelukkig was La Place nog open. Na de middagrepetitie zijn wij als groepje neergestreken bij 'Den Bierbengel' waar Marjan al een tafeltje had geboekt voor ons Scratch menu. Daarna kak je een beetje in, dan begint de vermoeidheid op te spelen.
Mijn moeder en buurman Jan zaten tijdens het concert ook in het publiek. En zij hebben genoten van de avond. Ze vonden het grandioos. Altijd leuk om te horen, natuurlijk. :-)
Daarna zijn we weer met de bus naar Zoetermeer gegaan. Mijn Jan heeft me van centrum West opgehaald en zo kwam er om kwart over 11 een eind aan de lange, lange dag! Maar wel een hele fijne, gezellige, krampachtige (pijn in nek en schouders vanwege het in een houding staan en weinig ruimte hebbend op de tribune), musicale, paarse dag!
En weet je...er zat een vrouw op de tribune voor me met een prachtige, met kraaltjes borduurde, sjaal om. Ik zat er maar naar te kijken. Heb haar zelfs nog even gezegd dat ik hem zo mooi vond. En ik ging net even googlen.... Kwam ie toch in ene keer bovendrijven! Gelijk eentje besteld! Moet wel weer uit China komen. Kan ff duren, maar ik heb geduld! Ik kijk er nu al naar uit! :-)

Hier zijn nog een link naar 13 filmpjes van gisteravond op YouTube......

Geen opmerkingen: