vrijdag 27 mei 2016

Van alles en nog wat...


Afgelopen zaterdag heeft Enjoy gezongen in zorgcentrum Akkerleven in Schipluiden. Blijkbaar hebben we daar twee jaar terug ook gezongen, maar daar was ik dan niet bij. Mooi huis, goede ontvangst. Ruim plek voor de kooropstelling. Het was de eerste keer dat we de 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List hebben uitgevoerd. Het publiek vond het prachtig. Iemand kreeg zelfs kippenvel! Leuk om te horen. Nu eerst maar eens proberen om de lap tekst van het lied uit het hoofd te leren. Maar ook bij dit nummer zal dat bij mij wel weer problemen geven. Ramses en ik denken niet hetzelfde..... :-)
Na afloop van ons concertje zijn er nog (hoop ik, ik heb ze nog niet gezien) leuke foto's van ons koor gemaakt.

Dinsdagmiddag was het tijd voor Mango's kennismaking met de dierenarts. Mevrouw heeft een wormenkuur en een inenting tegen kattenziekte en niesziekte gehad. De rest van de middag en avond en nacht heeft ze alleen maar geslapen! Maar toen de woensdag! Het leek wel of ze een injectie met ADHD had gehad. Alles wat verboden was heeft ze gedaan. Meermaals. Doorlopend. Ze groef aarde uit de planten op en verspreidde dat door de kamer en speelde ermee. Tig keer! Ze krabbelde ondersteboven heen en weer onder de bank en de stoelen. Ze vloog meerdere malen de gordijnen in. Rennen, vliegen! Er was geen land met haar te bezeilen. Gelukkig duurde dat maar één dag. Denk dat ze haar opgekropte energie kwijt moest. Inmiddels is ze weer haar 'normale' ikje. Die gekke buien komen en gaan weer. Duren ook minder lang. Tussendoor slaapt ze, eet ze of speelt ze lief, leuk en schattig.

Afgelopen maandag heeft Mariska een allergie onderzoek gehad. De laatste jaren zat ze steeds onder de hevige uitslag. De huisarts schreef wel hormoonzalf voor en dat hielp ook wel. Maar het neemt de oorzaak niet weg. En hormoonzalf is nou ook niet echt iets om eeuwig te willen gebruiken. Vandaar dus het onderzoek met de plakkers op haar rug. Woensdag gingen ze er weer vanaf. En ja, hoor, een reactie. Donderdag kreeg ze de officiële uitslag: allergisch voor parfummix 1 en 2.
Dat wordt aanpassen. Dat wordt uitzoeken wat ze wel of niet kan verdragen. Dat wordt ingrediënten lezen. Dat wordt testers en monstertjes aanvragen. Dat wordt het internet afspeuren naar tips van andere mensen met dezelfde allergie. En daar zijn er velen van! In ieder geval weten we nu de oorzaak, dat scheelt..... :-/

Geen opmerkingen: