zondag 30 december 2007

Prettige jaarwisseling allemaal!!




Waar zal ik eens beginnen met m’n verhaal? T’is alweer zo’n tijd geleden dat ik mijn blog ge-updated heb.
Inmiddels is Kerst weer achter de rug. Eerste kerstdag zijn we met z’n dertienen uit eten geweest bij chinees restaurant Asia. We vierden gelijk mijn schoonmoeders 84ste verjaardag! Heerlijk gegeten! Ik vind de tomatensoep altijd zo lekker daar. Als hoofdgerecht had ik Ko Poh Kai, of iets dergelijks ( ik spreek natuurlijk geen chinees!)
Een gerecht uit de Szechuan keuken, dacht ik. Kan ook uit een andere keuken zijn....;-) , maar in ieder geval erg smakelijk!
EN natuurlijk een sorbet toe!

Tweede kerstdag kwamen mijn moeder en haar vriend bij ons eten.
Was ook gezellig. Varkenshaas met een rode wijnsaus met zilveruitjes, citroenpeentjes, lof met kaas en ham, stoofpeertjes, en aardappelkroketjes. Mijn moeder had garnalencocktails als voorgerecht gemaakt. Ook heel smakelijk. En ze bracht een butterscotch ijstaart mee
Mjamm.
De foto’s van kerst kun je hier bekijken…..

Hoewel ik niet echt overdadig gegeten had, ben ik me toch ziek geworden de volgende nacht! En nog steeds ben ik niet beter.
Ik denk een buikgriep. Mijn maag voelt aan als een brok beton, mijn knietjes trillen nog steeds, en als ik even wat doe dan breekt het zweet me uit. Komt helemaal niet uit, want morgen is ons jaarlijkse traditionele uitstapje. Eerst naar het Omniversum, daarna oliebollen en appelflappen kopen op de Frederik Hendriklaan. Ik moet nu nog even niet denken aan die vette ballen….Ik vries de mijne maar in tot mijn maag er wel weer tegen kan. :-/

Mijn zus Jose is met de kerst in Belgie geweest. In La Louviere. Ze was op zoek naar de halfzussen van mijn vader. En ze heeft er eentje gevonden! Inmiddels is deze halftante ( is dat een woord?)Yvonne al 85, maar nog in goede gezondheid. Ze heeft ook de zoon en schoondochter van Yvonne ontmoet. ( onze halfneef?) Aardige mensen allemaal. Alleen de taal was een beetje een probleem. Ze spreken frans. De schoondochter spreekt ook wat nederlands gelukkig. Volgend weekend gaat mijn zus nog een keer terug, want dan trouwt toevallig deze halfneef!
Hoe is het mogelijk, he? De familie groeit en groeit! Nog maar pas mijn nichtje Brenda en neven Rob, Ronnie en Eddie gevonden….op hyves weer neef Rogier gevonden en nu NOG meer familie! Ik vind het enig!

Oh en wat een mooi tafereeltje was dat op 22 december, zeg! Ik was op weg naar het stadshart, maar ik ben terug gegaan naar huis om mijn camera te halen. Daarna naar de Balijhoeve en heerlijk een uurtje gewandeld in het winderwonderland! Genoten! Zo mooi! Hier zijn nog wat foto’s…. Kijk maar in het album 'winterwonderland'
En ja, hoor, Suzanne! Ik neem de uitdaging aan om 1 van jouw foto's te scrappen! Leuk! Stuur maar eentje op! Het kan alleen even duren, want de computers zijn nog niet helemaal optimaal nog. Ik kan er nog vaak niet bij...helaas.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik was ook ziek geworden na 1e kerstdag; misschien omdat ik bij de Waffle House heb gegeten: www.wafflehouse.com Maar het was wel een leuke ervaring hoor; een serveerster zonder tanden ;))) Beterschap en neem een extra oliebol op mijn gezondheid.
Aart