maandag 1 september 2008

Op bezoek en een klusmanie...


credits hier



Deze foto van mijn schoonmoeder heb ik gisteren gemaakt toen we op bezoek waren. Ziet ze er niet goed uit?? Niet te geloven toch? Het was mooi weer dus we hebben heerlijk buiten kunnen zitten. Het verpleeghuis grenst aan een leuk park met fonteinen en al. Mijn schoonmoeder was deze keer uiterst relaxed. Vrolijk en geen nervositeit te bespeuren. Haar kamergenote was namelijk een paar dagen naar familie in Engeland. En dat scheelt dus enorm! Ik weet zeker dat als ze eenmaal haar eigen kamer heeft, dat ze het best naar haar zin zal hebben. Binnenkort hopen we te horen wat de uiteindelijke zorgindicatie zal zijn. Aangezien haar korte termijn geheugen heel slecht is zal dat niet een gewoon verzorgingstehuis zijn. Ook haar gevoel van richting is weg. Ze zou bijvoorbeeld niet zelf de weg naar de kantine beneden kunnen vinden en weer terug naar boven. Dat gaat niet. Zelfs al is ze er al tig keer geweest. Maar voor de rest....goh, wat een verschil! Ze loopt weer, ze eet weer, ze handwerkt weer (een beetje). Haar kapotte hiel bleek een doorligplek te zijn. En niet, zoals ik eerder even het vermoeden had, een aanvaring met een of andere rollator.

Na ons bezoek zijn we doorgereden naar Woudenberg. Mijn moeder en haar vriend waren daar een paar daagjes aan het kamperen op een NCC camping. Ook daar weer lekker in het zonnetje gezeten. Wat heerlijk, hè, dat we zo maar twee dagen zomer hebben gehad!
Het was het laatste weekend van de zomervakantie. Vanaf morgen begint het gewone leven weer. Mariska zit nu in 5 TVWO. Dinsdag gaat ze met haar klas naar Scheveningen. Woensdag moet ze haar boeken halen. Donderdag krijgt ze te horen bij welke studiereislokatie ze is ingedeeld. ( ze hoopt op Rome). Vrijdag nog een paar voorbereidende lesjes en dan vanaf volgende week weer heeeeeeerlijk naar school.

Afgelopen donderdag hebben we de badkamer gewit. Ik de grote vlakken en Maris de kleine randjes. De vorige keer heb ik met aqua verf golven en opspattend water op de muren geschilderd, dus daar moest langs gewit worden. Het is weer hartstikke spierwit geworden. Keurig! We vonden het zo mooi, dat we gelijk Mariska haar kamer gaan opknappen. Inmiddels heeft ze zelf al het plafond geverfd. We hebben bij de Praxis al behang en laminaat uitgekozen. Bij Leen Bakker vonden we een leuk vloerkleed, en we maken een sprei voor op haar bed. En op haar bed komen nog leuke kussens in lime groen met aqua. We hebben ook al een hele leuke lamp op het oog. Verder heeft ze ook een schoenenkast nodig. Niet normaal hoeveel paar schoenen die griet heeft! Uhhh, misschien lijkt ze op haar moeder...?!?

Geen opmerkingen: