vrijdag 27 december 2013

Kerst...



'T is niks dat je kerst gaat vieren bij je moeder thuis. Maar het werd een hele volksverhuizing! Tassen vol spul moest er mee. Gerechten, ingredienten, schalen. Op het menu stond een indonesisch buffet. Mijn moeder maakte de vleesgerechten, ik de groentetjes en Mariska en Alex verzorgden het toetje. Zij wilden graag een trifle maken. Maar ja, waar moet dat in? Op het internet staan overal leuke glazen bakken op voet. Maar probeer er maar eens eentje te vinden hier in het stadshart! Niet te groot, niet te klein, niet te nauw, niet te dun glas....We hadden wat noten op onze zang! Alleen Blokker had er eentje die wel een beetje in de buurt kwam. Nou ja, niet speciaal voor een trifle....het was een windlicht. Ach, kon ons het bommen! We hadden in ieder geval wat! En het zag er echt leuk uit. En het was nog lekker ook! Met laagjes cake besprenkeld met cointreau, bastognekoekkruimels, boerenvanillevla, cranberrycompote, slagroom, bosvruchtencompote,mandarijn...Mjammie!

Tweede kerstdag zijn Mariska en Alex gaan gourmetten bij Alex' oma thuis. Jan en ik hielden een rustig dagje. Ik heb flink gelanterfanterd. Tot het tijd was om de keuken in te duiken voor ons kerstmaaltje. Gevulde filetrollade met cranberry-portsaus, pomme duchess, stoofpeertjes (het is geen kerst zonder peertjes!), erwtjes en een frisse salade. We hebben het ons lekker laten smaken!
Kerst is weer voorbij. Het gewone leven vangt weer aan. Op naar het nieuwe jaar! Maar eerst nog (o.a. verjaardag)visites afleggen, traditiegetrouw naar het omniversum (er zijn alleen niet zulke leuke voorstellingen, zag ik), oliebollen en appelflappen halen op de Fred...

Oh, ziet er weer niet uit, de slideshow hierboven....We gaan van achter naar voor. :-/

Geen opmerkingen: