zaterdag 17 mei 2014

Naar de bollen, die prachtige bollen.....


Is het echt al een week geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt? Oei, het dreigt een beetje in het slop te raken! Maar nu Jan een weekendje naar Nunspeet is met Inspirited ga ik er toch even voor zitten. Niet dat ik last van hem heb als ik aan het schrijven ben. Eigenlijk is hij een belangrijke inspiratiebron van dit blogje.
Neem nou bijvoorbeeld als onderwerp 'fiets'. Zoals ik al eens eerder heb geschreven (mei 2013) pakt hij nog wel eens de fiets om een 'ommetje' te maken van een kilometertje of 80. De een na laatste keer resulteerde dat in een lekke band waarna hij vanuit Nootdorp naar huis is komen lopen. (Oh, dat verhaal is nooit op mijn blog verschenen....) Die lekke band (was niet meer te plakken) bleef ook bijna een jaar in die staat aangezien hij er nog niet uit was welk soort band hij dan wel erop wilde hebben. Inmiddels heeft hij eiiiiindelijk de knoop doorgehakt en was er een verse binnen- en buitenband opgezet. Dus er kon weer een tochtje gemaakt worden! Naar de bloembollenvelden! En dat deed hij de zaterdag toen ik naar Engeland vertrokken was. Nouuuuu.
Om een lang verhaal kort te maken: Hij reed om 9.00 uur weg. Met brood en een flesje water (Mariska heeft dat er nog net door kunnen drukken!) Hij naar de bollenvelden. Die vanwege de vroege lente al uitgebloeid waren! Jammer! Dan maar door naar het bloemencorso in Noordwijk. Daar heeft ie gelukkig wel het een en ander kunnen bewonderen. Weer verder fietsen...langs de Keukenhof waar het echt beredruk bleek te zijn! Hij ging toch langzamerhand maar eens richting huis. Maar ja, waar was huis? Hij was van plan om door de duinen over Wassenaar en Voorschoten en de Vlietlanden deze kant op te komen.
Geen kaart natuurlijk. Alleen de fietsborden langs de wegen als oriƫntatie. En als je dan een bordje mist....fiets je dus een rondje en zit je weer bijna in Noordwijk! :-) Maar uiteindelijk vond hij de goede weg en hij trapte vrolijk verder. Maar wat ging het ineens zwaar! En wat maakte de fiets een raar geluid! Hij reed vlak bij het Noord AA toen hij er helemaal doorheen trapte. Poeh, dan maar verder lopen. Moet ik hier nou naar links of naar rechts? Prompt de verkeerde kant op! Lopen, lopen, lopen. Hij kwam ergens in een wijk terecht waar hij ook nog twee keer een doodlopende straat inging. Uiteindelijk was hij pas om 20.30 thuis! Helemaal kapot! Met het flesje water nog helemaal intact want hij had geen druppel gedronken! (hoezo onverantwoord??) *zucht*
Maar goed, de fiets is kaduuk. Hij heeft hem deze keer al gelijk de volgende dag weggebracht. Uiteraard naar twee verschillende fietsenmakers voor een second opinion. OF een grote dure reparatie (een totaal nieuwe achterband met versnellingen...is de oude fiets m.i. niet meer waard) of een andere fiets uitzoeken. Uiteraard wordt dat geen nieuwe, hem kennende. Maar de uiteindelijke beslissing zal nog wel een jaartje op zich laten wachten.... dunkt me. :-)

En zo rijdt hij ook rond ZONDER reserveband in zijn auto. Hoeft helemaal niet, hoor. Hij ligt hier gewoon al twee weken in de tuin. Hij wil hem perse eerst omwisselen, maar heeft er geen tijd voor. Ik zou hem dan in ieder geval op de achterbank leggen. Heb je hem in ieder geval bij je! Beter mee verlegen dan om verlegen, dunkt me weer.... Kerels, ik snap ze niet! :-)

Bovenstaand is een scrap van achterneefje Daniel. Hij is vandaag twee jaartjes oud!

Geen opmerkingen: