dinsdag 21 juli 2015

Moederlief bij de radioloog...

credits hier
Vorig jaar oktober is mijn moeder tijdens haar vakantie op Rhodos gevallen en liep daar een hersenschudding bij op. Na een flink weken ging het weer beter met haar, dus het voorval werd een beetje vergeten. 
Tot ze merkte (en wij ook) dat ze niet meer zo lekker soepeltjes liep. Vaak struikelde ze bijna. Dan schrok ik me het apezuur. Ik zag haar dan al liggen met een gebroken heup. En met een gebroken heup kan ze niet lopen. En als ze niet kan lopen, kan ze ook niet naar buiten. En als ze niet naar buiten kan, nou, berg je dan maar! Doomscenario's dus! En ook kreeg ze met geen mogelijkheid haar auto meer recht geparkeerd. Hihihi, als je hem af en toe zag staan in het parkeervak: bijna overdwars! Ze zei al: als de buren maar niet denken dat ik dronken was.
Na mijn eigen hersenschudding in het jaar 2000 had ik ook dergelijke verschijnselen. Ik had een afwijking naar links met lopen. Ik moest constant mijn richting aanpassen. Tenzij ik met twee zware boodschappentassen liep, dan ging ik wel rechtdoor! Dat is na verloop van tijd overgegaan. Als enige restverschijnsel heb ik nu nog dat ik niet tegen monotone geluiden kan. Maar daar valt mee te leven. :-)
Maar wie weet heeft mijn moeder dus ook nog restverschijnselen. Toch maar eens naar de huisarts ermee. Daar bleek dat ze inderdaad niet netjes over een lijntje kan lopen. Ook met haar ogen dicht haar neus aanraken met een vinger ging niet helemaal vlekkeloos. Er moest een MRI scan gemaakt worden. En als je dan hoort hoe dat gegaan is....:-)
Ze was er klaar voor. Wel heel zenuwachtig, maar ok. Eerst heeft ze nog een paar oordopjes in haar oren moeten doen, want het apparaat zou behoorlijk kabaal maken. Had ze een beetje moeite mee met die oordopjes, eentje paste niet zo goed. Nou ja, dan maar een beetje doorduwen. Ut moest maar. Ze verdween in de scan. Een hoop herrie om haar heen. Heeft u misschien een haarspeld in uw haar laten zitten, vraagt de radioloog. Ze werd weer uit de scan gehaald. Nee, joh, ik heb toch geen haarspelden? (Ze gebruikt betonlak om haar haar in model te houden!) Echt niet, hoor, er zit niks! Ze ging weer de scan in... Nou, er zit toch écht iets, hoor, zei de radioloog. Zij werd er weer uitgehaald. Bleek ze één gehoorapparaat in te hebben! (de andere lag al ter reparatie) Helemaal niet aan gedacht! Vandaar dat dat oordopje ook niet goed paste. :-)) En dit gehoorapparaat was ook gelijk naar z'n mallemoer natuurlijk. Kon zoveel magnetische straling niet aan. Ut kan verkeren met zo'n scan.
In augustus krijgt ze de uitslag. De neurologe ging eerst zelf nog even op vakantie. We wachten maar weer even af.....

Geen opmerkingen: