maandag 20 juli 2015

Nog zoveel te zien....


Als ik eenmaal thuis ben van vakantie blijf ik nooit lang in dat sfeertje hangen. Ik ga altijd supersnel weer over tot de orde van de dag. Ik bekijk de foto's nog eens. Ik bekijk de filmpjes nog eens. En dan is het wel weer klaar met het hele vakantiegebeuren. 
Dit keer echter blijft het wat langer hangen. Misschien ook omdat de afgelopen vakantie, (na zo'n 20 jaar voor het eerst weer alleen met Jan) me reuze mee is gevallen. Geen geruzie, geen (grote) irritaties! :-) Misschien kunnen we nu beter wat vaker op vakantie gaan? Zeker nu Mariska nog thuis woont om op de 4 P's te passen. (poezen, pieten, planten en post) ;-) Ik heb de smaak wel te pakken eigenlijk.
Intussen ben ik alweer op zoek naar bezienswaardigheden in Oost Kreta, zodat ik alvast weet in welke regio ik de volgende keer het beste een appartement kan huren. (waarschijnlijk Agios Nikolaos) Ik wil een beetje centraal zitten. We moeten nog steeds naar Knossos.... (hoewel dat me eigenlijk nu al een beetje tegenstaat vanwege de overdaad aan toeristen). Idem dito met Spinalonga. Vanuit Elounda kunnen we daar in ieder geval met de boot naartoe. Even lekker varen, dat is dan wel weer leuk! (ik zit graag áán of óp het water, niet erin!)
De Lassithi hoogvlakte staat ook op mijn lijstje. Sitia en Ierapetra ook. En het palmenstrand Vai. Ik hou van strandjes die moeilijker te bereiken zijn. Net zoals het indrukwekkende Balos Beach (scrap hierboven) en het mooie strand van Préveli dat we laatst bezocht hebben. En zo zit je dan van alles op te zoeken... 
Maar dan valt je oog op een BBC documentaire: The Art of Spain, het moorse zuiden. En dan zie je beelden van de Mezguita, de grote moskee in Córdoba, het Alhambra van Granada en van het Koninklijk Paleis, het Alcázar van Sévilla... En dan denk je: prachtig, zeg, daar wil ik OOK naartoe! Een rondreis Andalusië dus! Ach, er is nog zoveel moois te zien op de wereld! 
En als Jan en ik er samen niet uitkomen, dan kunnen we altijd nog naar Duitsland. Daar hebben Sylvia en Chris hun vakantiewoning bij de Edersee in Waldeck! Inmiddels zijn ze helemaal gesettled en is hun website in de lucht. Neem er maar eens een kijkje:


Ook dat is een mooi plekje op deze wereld! (even reclame voor ze maken) :-))

Geen opmerkingen: