donderdag 24 september 2015

Op de gevoelige plaat....


Drie vliegen in één klap hebben we zaterdag geslagen. Dat vergde wel een strakke planning waar we niet van af mochten wijken. Eerst naar Houten voor de verjaardag van Els en Babette, daarna door naar Maarssen voor de verjaardag van Marnix. Hij is precies 6 jaar vandaag maar vierde het toen al.
Schoonzus Karin had nog wat spullen voor Alex' huis. Dus die hebben we overgeladen in onze auto. Toen weer snel terug want Jan moest ook nog optreden met Inspirited in Wateringen. 
Zondag heb ik de spulletjes naar Den Haag gebracht en heb gelijk even het huis bezichtigd. Dat wordt wel wat, hoor. Leuk! Knus! Met het tweezitsbankje uit oma's tuinhuisje en onze oude salontafel die nu voorlopig dienst doet als tv meubel. Die salontafel is nu nog bruin, maar ik neem aan dat ze hem nog gaan schilderen. Zelf zou ik de poten zilver spuiten en het blad donkergrijs. Lijkt me leuk staan. De glazen bijzettafel van Karin doet nu even dienst als salontafel. 
Dochterlief is inmiddels al meer dààr dan hier. Kan ik me helemaal voorstellen. Het zit alleen nog niet zo goed in mijn hoofd waar ze wannéér is. Terwijl ze gisteren nog gezegd had dat ze vandaag niet hier zou eten, sta ik net dus toch gewoon voor drie man lof te koken en aardappels te schillen. Ach, het komt wel weer op.... Ik moet nog even wennen aan de onregelmatigheid. :-)

Maandag was het weer tijd voor een tietenkiek oftewel een mammografie. En het blijkt dat ze sinds januari in het Lange Land Ziekenhuis een nieuw apparaat hebben staan waarmee ze 3D foto's kunnen maken. Volgens de radiodiagnostisch laborante was het een high tech apparaat waar ze laaiend enthousiast over was. Hoewel ik best van technische hoogstandjes hou was ik toch iets minder onder de indruk toen ik hoorde dat mijn borstjes alsnog tussen twee platen geplet zouden moeten worden. Nou ja, het moest maar weer. Het resultaat was prachtig, de uitslag was goed. Toch ben je dan best wel even flink opgelucht!
Maar toch, hè... stel nou dat mannen elke twee jaar zo'n foto zouden moeten laten maken, met hun plassertjes geplet tussen twee platen.... denk je niet dat dan allanggggggg een ander soort apparaat op de markt gekomen zou zijn?? Een veel zachtaardiger apparaat? Hmmm, me dunkt van wel. 

Geen opmerkingen: