maandag 2 januari 2017

Vaste prik....

Oudjaarsdag...vaste prik: het Omniversum en de Fred.
Mariska was al in Den Haag en kwam met de tram naar het Omniversum. En wij gingen met de auto.
En dan is het leuk om via iMessage te kunnen zien wie waar was op de kaart. Onze rondjes kwamen hoe langer hoe meer bij elkaar in de buurt!
Deze keer hebben we 'a Beautiful World' gezien. Eigenlijk uit pure armoe omdat de rest van de films op oudjaarsdag natuurfilms waren. En daar houden we allen niet echt van. Apies, dolfijnen, leeuwen....mwah. We kregen als reklamefilmpje nog een stukje te zien van 'Africa, the Serengeti'. Prachtig in beeld gebracht, hoor, daar niet van. Maar ik vind het niet leuk om het ene dier opgejaagd te zien worden door het andere beest. Vind ik spannend en zielig. En ja, het IS de natuur, maar ik wil dat liever niet zien.
A Beautiful World was prachtig! Die mag op mijn favorieten lijstje. Een kijkje in het dagelijkse leven van een aantal astronauten in het International Space Station. En hoe zij dan de aarde kunnen zien liggen. Schitterend! Wat mooi is onze planeet toch. In het grotere geheel stelt ze helemaal niks voor, ons kleine balletje in de ruimte. Maar van dichtbij...prachtig! Mooie beelden gezien van talloze bliksemontladingen, stormen en ander natuurgeweld. Maar ook ontbossingen en almaar kleiner wordende gletchsjers door het broeikaseffect. Ook heel mooi is onze wereld bij nacht. Je kon zo alle grote steden van de wereld zien liggen. En dan het verschil tussen Noord- en Zuid Korea: de eerste in het pikkedonker, de tweede blakend in het licht. Heel apart.
Echt een mooie film. Ik heb me geen minuut verveeld.
Daarna hebben we ons rondje op de Frederik Hendriklaan gelopen voor de oliebollen en appelflappen. Ook op de Fred staan er weer wat meer winkels leeg. Jammer is dat toch.
Oudjaarsavond hebben Jan en ik samen doorgebracht. Mariska en Alex waren bij vrienden in Voorburg. We hebben eigenlijk de hele avond tv gekeken, voornamelijk muziekprogramma's.
Ik al hakend (ben weer met een shawl bezig), Jan onderuit gezakt met Kiwi op zijn schoot. Het was Mango's eerste oudjaar. Ze keek met grote ogen naar de mooie kleurtjes in de lucht. Er was trouwens veel vuurwerk, aan beide kanten van het huis. Om 12 uur, toen het los ging, verdween Kiwi voor een half uurtje achter de bank en Mango vloog naar boven en verschool zich onder het bed.
En nu is het 2017. Heerlijk! Alles is weer opgeruimd. De ramen zijn weer gezeemd, binnen en buitenkant. De gordijnen zijn gewassen. De glazen lampenkapjes in de kamer en die in de keuken zijn in de vaatwasser geweest. Er staan weer narcisjes en andere bolletjes. Laat de lente maar komen!

Geen opmerkingen: