maandag 19 februari 2018

Musical Scratch Leiden 2018....

Zaterdag: Musical Scratch Leiden!
Wat hebben we weer een oergezellige, lange, vermoeiende, muzikale dag achter de rug! En daar zaten we weer, samen met zo'n 940 andere zangers en orkestleden in de Pieterskerk in Leiden. Allemaal met één doel: om 's avonds een fantastisch concert neer te zetten. Nieuw dit jaar waren nummers uit Sister Act, Fame en The Phantom of the Opera. Toevallig was deze dag ook nog eens de 100e uitvoering van de Scratch! Dus het was feest!
De hele ochtend hebben we geoefend met het orkest en het koor en de solisten Luc Steegers en Vannessa Thuyns. Tussen de middag hebben we bij La Place geluncht. Het was zulk mooi weer! Jammer dat we geen tijd hadden om nog even lekker een wandelingetje te maken.
's Middags ging de repetitie weer verder. The Phantom! Oh hemel, wat gaaf! De verrassing was groot toen het orgel inzette! Helemaal geen rekening mee gehouden dat dat gebruikt zou worden. Het was één bonk geluid, de hele kerk werd gevuld. Kippenvel. Vooral ook toen er nog eens drie jonge meisjes (het leken wel engeltjes) de hele hoge stempartijen voor hun rekening namen. Wow!
Om kwart over 5 zijn we neergestreken bij de Bierbengel. Daar zat Patricia al op ons te wachten. Paulien heeft alleen het dagdeel meegemaakt want zij had die avond een theatervoorstelling. Zij heeft haar deelnamekaart overgedragen aan Patricia die juist overdag niet kon en zo mooi de avond wel mee kon zingen. Prima oplossing!
Na een lekker menu bij de Bierbengel (ik had een pastinaak soepje met appel en Roquefort/ Biefstuk met Stroganoffsaus en brownie taart met frambozen toe) hebben we weer ons plaatsje op de tribune opgezocht.
De avond begon met een lied gezongen door een musicalgroep uit Leiden, Otis. Ik dènk dat het een nummer uit Wicked was, ik weet het niet zeker, maar dan met een speciaal geschreven tekst over de Scratch.
Toen was de Phantom aan de beurt. Spannend! Maar huh? Ik weet niet wat er mis ging met het orgel, maar het klonk een beetje rommelig, ut ging niet helemaal goed. Jammerrrrr. 's Middags ging het juist zo mooi. Maar al snel liep het allemaal weer synchroon en ging het dak eraf. Wat een geweldig stuk om in een kerk te zingen! Alleen daarom al zal ik er volgend jaar ook weer bij zijn. De Phantom werd opgeleukt ook weer met een optreden van Otis die erbij dansten. De nummers uit Fiddler on the Roof en uit de Sound Of Music zijn natuurlijk ook niet te versmaden. Zo mooi.
Klokslag 22.00 was het afgelopen en gingen we weer richting de bus. Doodmoe, uitgelaten, hoofd nog vol muziek en indrukken. Volgend jaar weer.....
Hier nog een compilatie van de avond..... Heb ik van YouTube geplukt.....



En we zijn ook nog op de radio geweest!
Luister maar:
https://www.nporadio1.nl/fris/onderwerpen/445271-de-100e-editie-van-de-scratch-muziekdagen

Geen opmerkingen: