maandag 18 juni 2018

Zielepiet....

We waren nog zo optimistisch toen we zaterdag naar de dierenarts gingen. Het verband mocht eraf. Niet wetende dat Kiwietje nu een kraag om moest zodat ze niet aan haar hechtingen kon likken.
Ach goss, het beestje. Nu is ze super zielig! Lopen gaat haast niet. Doet vast nog hevig pijn. Ze mist nu natuurlijk ook haar steunteen, dus lopen wordt sowieso moeilijker. Het eten gaat moeilijker met die kraag. Daar moet ze echt wel even mee geholpen worden. En na de maaltijd is ze gewoon om altijd haar snoetje te wassen. Ook dat gaat allemaal niet. Je ziet gewoon dat ze hevig ontdaan is. Van armoe likt ze de binnenkant van de kraag maar schoon. Ze wil ook per se op de bank liggen. Erop springen gaat nog net, maar er weer af is een drama. En ik ben natuurlijk ook niet altijd in de buurt om haar op te vangen. Triest! Maar hopen dat het in de loop van de week beter gaat. Zaterdag mogen de hechtingen eruit. Ik hoop dan ook dat ze haar kraag niet meer om hoeft. Sneu, zo sneu.

Na het bezoekje aan de dierenarts heb ik een citroencake gebakken. Alvast voor Vaderdag. En toen die in de oven stond zijn Jan en ik achter de computers gekropen om ons reisje naar county Donégal/Ierland samen te stellen en alles te boeken. Een hele uitzoekerij. Ik had op Google Maps al het een en ander gepind wat ik sowieso wilde zien. En daarom heen hebben we een vakantiehuis van een week in Letterkenny, een hotel in Killybegs en een hotelletje, hahahaha, in Lough Eske geboekt.
Naar dat laatste hotel kijk ik nog het meeste uit! :-) Verder is de vliegreis en de huurauto ook geboekt.
Leuk! Weer eens naar Ierland! Heb er zin in!

Toen dat allemaal geboekt was moest ik me nog haasten ook. Op naar het Wapen van Zoetermeer voor een optreden met mijn koor. Loes, een lid, vierde daar met familie en vrienden haar verjaardag en het leek haar wel leuk om ons een uurtje in te huren voor een concertje. Prima. Het optreden was buiten. De zon kwam, lekker warm. De zon ging, de wind kwam...oeps, frisjes. Zon, geen zon, wind, geen wind. Maar gelukkig geen regen. Ik hoop dat het een beetje geklonken heeft daar in de buitenlucht.

Hup, weer naar huis. Snel een chineesje naar binnen gewerkt. Thee gezet. En daar kwamen Mariska en Alex alvast op vaderdags visite. Op Vaderdag zelf ging ook niet. Jan moest weer zingen met zijn koor. Zij hebben gisteren bij Hoeve Ackerdijk in Schipluiden gezongen tijdens de Midden-Delfland Dagen. En zo blijven we bezig..... 

Geen opmerkingen: