dinsdag 22 januari 2019

Freek en zomaar een koorochtend...

Vorige week woensdagavond zaten Jan en ik weer in het theater. Deze keer voor Freek de Jonge. We voelden ons behoorlijk jeugdig tussen al die zeventigers. De grappen waren leuk, ik kan niet anders zeggen. We hebben gelachen. Maar soms had ik een beetje plaatsvervangende bezorgdheid. Moet hij nog wel een avondvullend programma neerzetten? Hij wordt gewoon oud. Hij ziet er fragiel uit. We zagen hem vaak een beetje hijgen van vermoeidheid. Zou het wel goed gaan? Hoe later het werd hoe meer hij met consumptie sprak. En aan het eind zat ik zelfs de nooduitgang in de gaten te houden vanwege toch wel enig brandgevaar dat op de loer lag. Want ja, met clownsschoenen een trapje beklimmen om hoog op het podium een drietal wankele kaarsen aan te steken, terwijl er op de grond rondom het trapje grote stapels, in mijn ogen licht ontvlambare, papierrepen lagen.... Hmmmm. Ik had mijn vluchtroute al uitgestippeld! :-) Het ging gelukkig goed.

Donderdagochtend. Na onze koorrepetitie, (we zijn bezig met nummers voor ons concert in oktober ter ere van ons dertig jarig bestaan), hadden we een soort van nieuwjaarsbrunch. Maar niet voor we onze hersentjes hebben laten kraken over een heuse pub quiz!
In de pauze van de repetitie lagen er gekleurde stroken op onze stoelen. Zo ontstonden er vanzelf diverse teams. De algemene vragen gingen over Nederland en over dieren. Verder vragen over een regel uit een liedje waar je dan de titel bij moest bedenken. Dat moest je dan wel zachtjes overleggen. Want iets uitroepen in je enthousiasme is als voorzeggen aan de andere teams. Shhht! Er waren foto's van artiesten die je moest raden. 
Er waren geluidsfragmenten van intro's en reclame muziek. Er waren wat problemen met de geluidsinstallatie: of hij speelde te zacht of te hard met veel overmodulatie (pieeeepppp) waarbij je je handen over je oren moest houden. We zijn ook zo lekker technisch... Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was erg leuk. Carolien, die de hele quiz in elkaar heeft gedraaid... Bedankt! Kudos!
Na afloop van de quiz (ik neem voor het gemak maar aan dat team GEEL heeft gewonnen!), hihi, haha, :-P, hebben we de tafels in een U gezet en hebben we met z'n allen genoten van de overheerlijke buffetbrunch. Lekker! Gezellig! Wederom een leuke koorochtend.

Geen opmerkingen: