zondag 27 januari 2019

Over baguettes en Griekse lekkernijen...

Ooit heb ik een uitzending gezien van 'Keuringsdienst van Waarde' over Franse stokbroden. Dat de stokbroden die je hier overal kunt kopen echt niet zijn hoe ze zouden moeten zijn. De echte baguette is gebakken met een speciaal soort meel etc. Nu kom ik zelden tot nooit in Frankrijk, laatste keer was in 1980 in Parijs en in 1994 op doorrit naar Zwitserland) maar ik wilde ze ook wel eens proeven. De echte dan, hè?
Donderdagmiddag had ik met Mariska in Den Haag afgesproken om weer eens lekker te gaan winkelen. Het is niet voor niks overal uitverkoop, toch? En laat er nou in de Oude Molstraat een heuse Franse boulanger zitten! Helaas maar tot 15.00 uur open, dus de baguettes waren al verkocht. Heb er nog wel twee andere broden kunnen scoren, tezamen met twee roomboter croissants. Ik had gelezen dat ze er verrukkelijke croissants gevuld met amandelspijs moesten hebben, maar helaas, ik viste weer achter het net. Nou, ik moet zeggen.... het is voor herhaling vatbaar! We hebben gesmuld van de croissants. En de broden hadden een ultieme knapperigheid. Yammie. Als ik weer in Den Haag of Delft ben, daar zit ook een winkel,... ik weet ze te vinden!

En nu we het toch over eten hebben... Vrijdag hadden we weer een etentje met de Scratch club. Dit keer bij Marianne thuis. Ze heeft voor ons Grieks gekookt. Stifado, Moussaka, Lamsvlees met appel, rijst, salade, brood. En als toetje kaneelijs met Baklava. Lekker, hoor, dat lusten wij wel. Naderhand hebben we nog gezamenlijk de Sound Of Music gekeken. Met allerhande commentaar erbij. Was gezellig. Toen we weer naar huis gingen bleek haar man de voordeur al op slot/knip te hebben gedaan. Waarschijnlijk dacht hij dat we via de achterdeur gekomen waren. Ik rukte hem open en het alarm ging af. Ik schrok me te pletter. Zoveel kabaal verwachtte ik niet. Ik moest ineens denken aan Hotel California van de Eagles: 'You can check out anytime you like but you can never leave' :-)
Op naar het volgende etentje.....

Geen opmerkingen: