maandag 10 juni 2019

Gedoe-tjes....

Op een mooie pinksterdag...waaah waaahhh... zat ik om 5 uur ‘s ochtends bij de huisartsenpost. Ik had zo’n pijn in mijn (achter)zij. Ik hield het niet meer. Ik had al sinds 31 mei een zeurderig pijntje. In Spanje was ik al verkouden geweest. Met hoestbuien erna. Dat ging weer over, (de hoestbuien nog niet echt), maar dat pijntje kwam er voor terug. Tja, dat negeer ik dan. Een pijntje gaat wel weer over, denk ik dan. Tot afgelopen zaterdagmiddag. Het was toen wel heel heftig. En zo bleef het ook. Ok, zaterdag... paracetamollen  slikken dan. Hielpen niet. Dubben, dubben. Wel of niet de huisartsenpost bellen? Tja, geen koorts. Nog  maar even aan/af zien. Zondag.... nog meer paracetamollen. Hielpen niet, maar misschien red ik het tot dinsdag?
Mooi niet.  Vanmorgen vroeg was ik het zat.  Pijn! Ik kon niet op of om. Weer misselijk. Bellen.... ik mocht komen. Zelf dacht ik aan een nierbekkenontsteking.
Urine en bloed onderzocht. Geen duidelijk uitsluitsel over ontstekingen. Dan had ik ook koorts moeten hebben. Niersteen dan? Dan had ik over de grond moeten kruipen van de pijn en die pijn zou moeten komen en gaan. Mijn pijn is hevig en constant. Tja. Dan maar flinke pijnstilling d.m.v.een injectie met Diclofenac. Wat een fijn spul is dat! Ik kreeg het idee dat ik een beetje high werd. De pijn zit er nog, maar het scherpe randje is er nu vanaf. Zo kan ik wel weer even door. Ook met de lading Diclofenac tabletten die Jan later bij de apotheek op kon halen. Morgen mijn eigen huisarts bellen voor een eventuele echo. Want nu is het alleen symptoombestrijding. Maar ik ben hier al even blij mee! Lekkere pinksterdagen! Bwllaahhh.

We hadden nog stormschade opgelopen vrijdagnacht op zaterdag. Wat ging het tekeer, hè? Een grote tak van de Magnolia was in tweeën gespleten en hing in twee helften in de kroon te wiebelen. Beetje link. Als ze eruit zouden vallen konden ze op iemand in de poort terecht komen. Dus Jan heeft, in die stormachtige wind, op een keukentrapje, halsbrekende toeren uitgehaald om die takken naar beneden te krijgen. Misschien toch maar eens investeren in een opklapbare uitschuifladdergeval? ;-) Lijkt me een goed plan.




Geen opmerkingen: