woensdag 29 januari 2020

Er waart een virus rond....

Er waart een virus rond. (Ik moet ineens aan de schotse komiek Billy Connolly denken die ooit een hilarisch stukje in een van zijn shows had: There's a bug going round. Tranen heb ik me toen gelachen.) Er waart dus een virus rond. En dan heb ik het niet over het Corona-virus dat momenteel China ontwricht. Nee, het doodgewone verkoudheidsvirus waart rond. Een hardnekkig virusje. Het heeft mij ook hard genekt. Veel langer dan gedacht. Normaal ben ik er wel weer met een paar dagen vanaf maar deze keer niet. En dan vraag ik me af: ligt dat aan het virus of ligt dat aan het feit dat ik een dagje ouder word?
Het begon met keelpijn, daarna een loopneus en hoofdpijn erbij. En traanogen! Ik heb nog nooit zulke traanogen gehad. Drie dagen en nachten lang, water, water, water. Mijn maag begon gezellig op te spelen. Beetje misselijk en oprispingen. Mijn neus stopte met lopen. Mijn ogen droogden op. Maar die droogden teveel op. Twee dagen lang had ik voor mijn gevoel zand in mijn ogen. Van het ene uiterste in het andere. Hoofdpijn kwam en ging, kwam en ging. Algeheel malaise gevoel zonder echt heel ziek te zijn. Geen hoge koorts gehad, geen spierpijn. Mijn maag- en darmkanaal was flink van streek en ik heb maar gewoon 'zieligjes' op de bank gehangen. Hoestend. Beetje Netflix kijkend. Er kwam toch niks uit mijn handen. Zo slap als een vaatdoekje. Nergens zin in. Nergens puf in. Bwlahh.
Maar ja, ook dat is weer voorbij. Ik ben weer in de running.

Had ik trouwens al eens verteld over mijn nieuwe hobby?
Ik kwam op het internet een filmpje tegen over het gieten van UV Resin. Een soort epoxy. Ik was laaiend enthousiast. Dat wilde ik ook! Ik ging eens kijken waar je de spullen ervoor kon kopen en ja, hoor, AliExpress had alles in huis. Voor +/- 15 euro kon ik uitproberen of dit een leuke hobby kon worden.
De spulletjes druppelden binnen. Ik kon beginnen. En het lukte ook nog eens! Je moet wel alle ramen tegen elkaar openzetten want het goedje stinkt als de neten als het onder het apparaat staat. Puur gif, lijkt me. Maar niet inademen! Mondkapje gekocht. Maar zo leuk om te doen. Ik heb al het een en ander gemaakt. En er staan zoveel mooie voorbeelden op het internet om te maken. Inmiddels heb ik al heel wat extra kleuren en spullen bij besteld bij Ali. Van het een komt het ander.... Ik heb inmiddels de platinum status bij AliExpress. :-)

Bovenstaand nog een scrap van Elaine-Mae. Die er een broertje bij krijgt. (Had ik ook nog niet verteld, toch?)

Geen opmerkingen: