zaterdag 16 juni 2012

Stamboom-geboom....



credits:
paper....MZimmermann/PPD
tag...PPD
ribbon, hardware, flower, butterfly...MZimmermann
lace...DS
wordart....Elegant WA
button...Grandma's Quilt

'Jouw man heet toch Rob?' vroeg ik aan Pauline afgelopen donderdag tijdens de pauze van de koorrepetitie. 'Ja', zegt ze. 'Is ie uit 1952?' vroeg ik. 'Ja', zegt ze. (al een beetje verbaasd) 'Onderwijzer toch?' vroeg ik. 'Ja, zegt ze.'Theodorus Robertus toch?' vroeg ik. 'Ja', zegt ze, nu helemaaal verbaasd. 'Zus genaamd Ellie?' 'Ja', zei ze weer.... Dan zijn we aangetrouwde familie', zei ik, 'Aangenaam!' en gaf haar een hand. Totale verbazing alom! :-) Zijn oma blijkt een aangetrouwde nicht van mijn oma van moeders kant te zijn! Nee, zeg nou zelf, dat verwacht je toch niet??? Via het invoeren van de gegevens van die aangetrouwde nicht van mijn oma kwam ik bij Pauline's man uit.
Zo zie je dat de wereld maar klein is. En zo zie je ook wat er allemaal op het internet te vinden is!

Op dit moment ben ik ook iets intrigerends aan het proberen uit te zoeken. Op de stamboom site kreeg ik een vraag of 'Laurentius Cornelis Gelens' dezelfde persoon was als 'Lawrence Gelens' die in 1975 in Los Angeles, Californië, was overleden. Ze hebben beiden exact dezelfde geboortedatum! Dat is toevallig! Ik kon het niet beamen op dat moment. Maar in eerste instantie zag het er niet naar uit dat MIJN Laurentius maar iets te maken zou hebben met Amerika.

Tot ik toch eens ging zoeken op de scheepslijsten van boten die Ellis Island, New York, aandeden.... En wie blijkt er twee keer naar New York gevaren te zijn? Mijn Laurentius! Als passagier, niet als bemanningslid. Met de Holland-Amerika lijn. Zelfs de naam van de boot weet ik... de Volendam!
Inmiddels ben ik er ook achter dat hij ook nog naar Seattle, Washington, is gevaren... Wat heeft ie daar nou allemaal gedaan??
Nu is het dus een kwestie om uit te zoeken wanneer hij voorgoed is vertrokken, waar hij zich gevestigd heeft en wat er met zijn nederlandse vrouw is gebeurd. Ik neem aan dat hij daar zijn naam dus heeft veranderd in Lawrence. Lijkt me ook het meest logische. En hij blijkt met een amerikaanse vrouw in het huwelijk zijn getreden. Hoe dat zit weet ik ook nog niet. Dus ik ben heel benieuwd of ik nog verder kan komen met mijn speurwerk! :-)

Bovenstaande scrap is een foto die uit een laatje komt van een achterneef van me. Op de foto staan mijn oma van moederskant (linker bontjasje) en mijn opa (hurkend, met donkere jas), mijn overgrootvader (grootste vent op de voorgrond)en nog een aantal van mijn oma's zussen, broers, schoonzussen en zwagers. Ik neem aan dat het op een familie uitje was ofzo. Leuk, toch, dat zulke foto's op deze manier niet verloren gaan?
Zo! Genoeg geboomd over mijn stamboom! :-)

Geen opmerkingen: