vrijdag 8 juni 2012

Bloeddruk, Brillen, Venus en PION


credits:
paper...Fran
mask...LindsayJ.
accolades....Amelie Scrap
tulip...Dinphy
text..Lyrics 'Naar de bollen, by Louis Davids'
(ik hoorde het liedje vandaag voor het eerst bewust... ik vond het grappig!)

Het was gezellig, vanmiddag, in de wachtkamer van de dokter. Ik kwam Frida tegen, een vroeger koorlid, dus we hebben lekker even zitten praten. Dan gaat de tijd wat sneller. Bij de dokter zelf was ik ook niet veel tijd kwijt. Bloeddruk nog steeds te hoog, 150/105, ondanks de plaspil. Toch nog even 3 weken ermee doorgaan voor hij eventueel een zwaardere pil voorschrijft. Hij heeft ook nog even gevoeld en getrokken aan mijn arm. Die doet na twee weken ook nog steeds pijn. Vooral als ik een onverhoedse beweging maak. (autoraampje opendraaien, vloeren dweilen) Dan hoor je gewoon een knak! Maar er is niets gebroken, 't is alleen flink gekneusd. Het heeft zijn tijd nodig....

Mariska en ik hebben bijna heel Zoetermeer al uitgekamt op zoek naar een nieuwe bril voor haar. De vorige is al 4 jaar oud, beschadigd en de glazen zijn niet meer goed. Maar het valt niet mee om er eentje te vinden! Te groot, te klein, te donker, te recht, te licht, gekke kleur, mooie kleur maar raar model, te duur (mijn inbreng), 't is um niet, 't zou um kunnen zijn, ware het niet dat.....enzovoort enzovoort! *zucht*. Van de (kleine) kanshebbers maken we een foto zodat ze thuis nog even kan kijken of het wel of niet wat is. Waar bevindt zich haar nieuwe bril? In welk schap, in welke winkel, hangt haar perfecte brilletje? We vinden hem wel. Ut kan alleen weer even duren! :-) Ik weet nog 4 zaken waar we terecht kunnen. Volgende week maar weer verder zoeken in Delft, Leidschenhage en Wateringen.

Jammer dat het afgelopen woensdag bewolkt was, anders had ze mooi de Venus passage kunnen volgen in de Oude Sterrenwacht van Leiden. NASA heeft wel een heel mooi filmpje op YouTube gezet! (Tip van Alex) Wat is het toch allemaal indrukwekkend, het universum!

Vandaag is Mariska, samen met nog 3 medestudenten, de hele dag in Utrecht. Daar is PION bezig. (Project Interuniversitaire Olympiade Natuurkunde). Ze hebben zich als team opgegeven om te strijden tegen andere teams uit het land. Een lezing, een lunch en een hele middag pittige natuurkunde opgaven maken! Jeeee. Ze hebben niet als doel om te winnen. Ze willen alleen maar 1 luttel puntje binnenhalen! Dan is hun eer gered! Da's dan altijd nog beter dan het team van Leiden dat vorig jaar eraan mee deed, die nul punten hadden. :-) Erna is er nog een borrel en een barbecue. Altijd leuk! Ben heel benieuwd hoe ze het vindt!

En als Mariska van huis is......dan piepen de muizen! Uh, nee, ik zeg het verkeerd! Dan eten wij een ovenschotel! Ik ruik hem al! Eet smakelijk allemaal!

Geen opmerkingen: