vrijdag 14 maart 2014

Over kleurtjes, wandelen, en gebubbel...

credits:
paper...Jeanette Bollinger
glitters...girly
flower...Sena
flowercluster...Faba
rings....Sahlin Studio

Is ie niet schattig? Joséphientje in koele kleuren.... De komende maanden starten er weer hele leuke wedstrijden op de SBF site! Je moet dan scraps maken in koele kleuren, warme kleuren, complimentaire kleuren, of triadische kleuren. Ik vind het fijn om met kleurtjes te werken, dus ik ben helemaal in mijn sas ermee!

Het blijft maar lente, hè? Wat een mooie dagen hebben we toch! Afgelopen zondag hebben we een lekkere wandeling rond de Benthuizerplas gemaakt met de familie. Het was zelfs zo warm dat de jassen uitgingen! In maart! Niet te geloven toch?




Vanaf volgende week gaan we met een groepje koorleden ook aan de wandel. Kijken of het lukt om vanaf Oosterheem richting het Noord AA te wandelen. En is daar niet een leuk restaurantje aan het water? En hebben ze daar niet lekkere koffie met iets erbij?? ;-) Kersenvlaai misschien? Appeltaart? Kijk, dan hebben we een doel, hè? Dan lopen we een stuk lichtvoetiger als er iets aan het eind van de regenboog op ons wacht. Maar eerst het weer maar eens afwachten. Als het pijpenstelen regent dan geven het al gelijk op. Kou is prima, wind is prima. Daar kun je je op kleden. Maar regen....bwllaahhh. Daar houden we niet van!

Donderdagochtend hadden we les van zangcoach Henrike op het koor. Dat is wel weer even wat anders. Daar zaten we dan oefeningen te doen met een flesje water met een buigzaam slangetje erin. Bubbelen, bubbelen met toon, de wangen los. De stembanden ontspannen. Zingen met ervoor ademhalen, zingen zonder vantevoren adem te halen. Wat is het verschil? Warme tonen, zingen met of zonder ruis. Zingen met een snufje heks erin om te toon helderder te maken. Er blijken allerlei
manieren te zijn. Of we ze ook in de toekomst toe gaan passen zal nog moeten blijken. :-) Het was een leerzaam ochtendje in ieder geval. Hoewel ik liever nog wel wat meer had gezongen.

Geen opmerkingen: