woensdag 29 augustus 2007

Huwelijk Johan en Kasia

 

We zijn weer terug van weggeweest! Vier dagen hebben we in Polen doorgebracht.
Waarvan natuurlijk twee reisdagen. We vlogen met de poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Een klein vliegtuig (72 stoelen, waarvan maar een stuk of 50 bezet), maar met meer beenruimte dan het toestel naar New York! In Warschau met een taxibusje naar het Centraal station om daar de trein naar Olsztyn te pakken. We hadden 1e klas kaartjes, zodat we met z’n vijven in een 6-persoons coupé konden zitten. Na een rit van ongeveer 3.40 u. kwamen we aan. We werden opgehaald door neef Johan, (de bruidegom), Karin en René, Laura, Hans en Christine. Op naar het pension Paradise.
Prachtig mooi. Stijlvolle kamers, mooi afgewerkt, heerlijke overvloedige ontbijtjes!
’s Avonds hebben we met z’n allen in de stad gegeten. Natuurlijk belachelijke prijzen daar in Polen! Waar kun je nu heerlijk eten met 12 personen, inclusief drankjes, voor 125 euro?? Dat deed onze hollandse harten goed, dat kan ik je wel vertellen! ;-)
De volgende dag was de trouwdag. Om 2 uur verzameld, allen in vol ornaat. Op naar de kerk, waar de dienst om 3 uur zou beginnen. Het bruidspaar arriveerde in een oude oldtimer. Ze zagen eruit om door een ringetje te halen! Kasia had een ivoorkleurige jurk aan met sleep en sluier, Johan keurig in een beige pak. Echt een mooi paar. De kerkdienst was even wennen….
Nu zijn we sowieso al geen katholieke diensten gewend. En zeker geen dienst in het pools/engels! Maar het verliep zo’n beetje hetzelfde als elke andere trouwdienst. Een man en vrouw met gitaar speelden en zongen tussendoor nog enige nummers (de vrouw had een dijk van een stem) en een violist speelde heel mooi het Ave Maria van Caccini (mijn favoriete uitvoering!)
Na de kerkdienst gingen we naar het restaurant waar het feest al gelijk begon. Johan en Kasia hadden een ceremoniemeester ingehuurd. Die leidde de hele avond in goeie banen. Zo hebben we een soort van hofdans gedaan, de cancan, de sirtaki, een wals met alleen kaarsjes aan, een oosterse dans…...het was allemaal erg leuk! En gegeten dat we hebben!! Er kwam geen eind aan! Vanaf 5 uur tot half 3 ’s nachts….eten, eten, eten!
Voor het eerst bietensoep geproefd. En ik vond het toch lekker, zeg! Ga ik zeker ook eens maken. De wodka was niet te pruimen. Het leek wel een medicijndrankje. Jasses!
Maar anderen lieten het zich wel lekker smaken ;-)
Ook nog een huifkar-ritje gemaakt. Dat was al een belevenis op zich. Wat een stelletje gekke luidruchtige vrienden heeft Johan! Maar wel op een leuke manier. :-)
Zondagmiddag werden we weer uitgenodigd om de bruiloft verder te vieren en de “restjes” op te eten en te drinken. En weer kwam het allemaal niet op. Gewoon veel te veel! Er was een accordeonist die de middag op kwam leuken.
En maandag vertrokken we weer in omgekeerde richting naar Nederland, waar we om 22.15 aankwamen…moe, maar voldaan.
Inmiddels staan de foto’s, de filmpjes en de scraps op het internet. Dus wie even een indruk van de bruiloft wil hebben,
hier zijn de links:

foto's

video's

Johan en Kasia Scraps

Geen opmerkingen: