zaterdag 13 oktober 2007

Van alles wat...


credits hier

Vandaag is dochterlief naar Utrecht afgereisd om daar de studiebeurs te bezoeken in de Jaarbeurshal.
Ze hoeft nog niet precies te weten wat ze na deze school gaat doen, maar ze moet al een beetje gaan bedenken wat haar nou eigenlijk leuk lijkt. Op dit moment heeft ze interesse in een studie wis-, natuur- en sterrenkunde. Het liefst gecombineerd. Dus vandaag is ze zich dan maar eens gaan “oriĆ«nteren”. Madam kwam met 3 tassen vol folders, boeken, pennen, sleutelhangers en aanverwante artikelen terug.
Het leuke was dat er ook standjes waren uit het buitenland. En dat lijkt haar ook wel wat. Amerika niet, dat lijkt haar helemaal niks. Maar Schotland, Ierland of Engeland ziet ze wel zitten. In April 2008 vliegt ze met haar klasgenoten naar Cambridge. Daar verblijven ze dan in gastgezinnen.’s Ochtends hebben ze dan les op de universiteit. En ’s middags gaan ze punteren en cricketen. Al met al zal het wel een leuke tijd worden.
Ze had ook nog folders van het “Trinity College” in Dublin. We gaan volgende week toch 4 daagjes shoppen in Dublin, dus we gaan maar weer eens langs bij die universiteit. Dan kan ze gelijk die prachtige bibliotheek zien die ze daar hebben. We hebben er wel weer zin in, in Dublin. Leuke stad!
Leuk om dat ierse accent weer eens om je heen te horen. Dat heeft wel wat.

Morgen heb ik een uitvoering van ons koor in Leidschendam. In een verzorgingstehuis. Vorige week hebben we nog even snel 2 nieuwe oude-van-dagen nummertjes “ingestudeerd”. Je kent het wel: Op de grooooote stille heideeeee, dwaalt de herder eenzaam rond. Wijl de witgewolde kudde, trouw bewaakt wordt door DEN hond! Oh oh oh, schiet mij maar af!!
Het andere nummer valt wel mee, een nummer van DRS.P.: de gezusters Karamazov. Maar ik vraag me af of de oudjes dat wel kennen! Het is meer een VARA nummertje en dat was veel te progressief in die tijd! Maar we zullen het wel merken of er mee gezongen wordt of niet.
Jan en Mariska gaan naar Rotterdam, naar een voorstelling van Christian Farla, een illusionist. Ze hebben vrijkaartjes gekregen van mijn schoonzus. T’is dat ik moet zingen, anders had ik wel meegegaan.

Bovenstaande scrap is een ode aan deze prachtige herfst! Wat een heerlijk weer was het vandaag, he? En morgen is het zelfs nog beter!

Geen opmerkingen: