donderdag 20 augustus 2009

Filmpje!

Wat een gedoe! Ik had vandaag het plan om 'even' de vakantiefilmpjes aan elkaar te plakken en het gehele filmpje daarna op YouTube te zetten.
Ten eerste kon ik de filmpjes in eerste instantie niet eens vinden op mijn SD kaart van m'n camera. Maar even de gebruiksaanwijzing geraadpleegd en toen bleek dat ik ze had opgenomen in AVCHD kwaliteit. Dus ik zocht naar de verkeerde extentie. Op zich is HD kwaliteit prima, maar windows Moviemaker kan daarmee niet uit de voeten. Het bijgeleverde programma van Panasonic zelf, PhotoFUNstudio, las de bestanden wel goed in. Maar daar zag ik weer geen mogelijkheid tot plakken. Ook bij het rechtstreeks naar YouTube overzetten kreeg ik steeds een foutmelding. Ok, dan maar een andere oplossing gezocht op het internet. Ik heb een batchprogrammaatje gedownload waarmee ik de MTS bestanden over kon zetten naar XVID bestanden. Daar kan moviemaker wel mee overweg dus het plakken was snel voor elkaar. Gelijk ook nog even een filmpje van Mariska ertussen geplakt. ( helaas toch nog eenje vergeten...maar ja). Inmiddels staat de gehele film op YouTube, maar wat blijkt nu....Hij speelt veel te snel af!
:-)) Wat een ellende! Het ziet er niet uit. We lopen veel te snel, we rijden veel te snel. Dalijk worden we nog aangehouden! Ik denk dat er iets mis is met de bitrate.
Het filmen met deze camera had ik eigenlijk voor de vakantie nog uit moeten proberen. Ik ga nu veel te snel van links naar rechts. En dan ook nog die extra snelheid op YouTube....
Maar ik ben er al zo lang aan bezig geweest, ik heb nu geen zin om het weer over te doen, hoor. Volgende keer! Misschien dat iemand anders weet met welk programmaatje je het beste HD filmpjes aan elkaar kunt plakken?? Het liefst een gratis programma, natuurlijk! ;-) Laat het me weten!
En voor degenen die wel van een beetje 'speed' houden en ook niet snel draaierig zijn....Ga lekker zitten, fasten your seatbelts, leun lekker achterover. :-))
Hier is het filmpje! :-P

Geen opmerkingen: