dinsdag 18 augustus 2009

Terug in Nederland!



We zijn zondag teruggekomen van onze vakantie in het mooie Ierland. We kwamen vrijdagochtend 31 juli in Dublin aan en zijn toen met het hotelbusje naar het Days Inn Hotel vervoerd. Vandaar hebben we bus 4A naar het centrum gepakt. We hebben Jan bij het 'Book of Kells' afgeleverd, dat wilde hij bezoeken. Maris en ik hadden dat al gezien. Wij stonden trouwens te popelen om te gaan winkelen! 's Avonds hebben we elkaar allemaal weer getroffen en zijn bij Flanagans gaan eten.
De volgende dag hebben we de huurauto opgehaald en hebben Ierland van oost naar west doorkruisd. Ons eerste huis stond in Enniscrone/ County Sligo. Een klein dorp met een mooi strand aan de baai van Killala. Er was een pier bij en ook nog een kleine promenade, waar we vaak gezeten hebben als het zonnetje haar gezicht even liet zien. (was niet al te vaak, helaas!. Vanuit Enniscrone hebben we verschillende tochten gemaakt. Zo hebben we 'Downpatrick Head' bekeken. Een 46 meter hoge rots die uit de zee oprijst. De kliffen zijn in dit deel van Ierland erg hoog en het was best een beetje spannend om zo dicht bij de rand te staan. Het waaide ook nog eens hard..:-)
County Mayo is uitgestrekt en onherbergzaam. Er woont maar 1 persoon op 10 km! Je voelde je echt 'in the middle of nowhere'. Prachtige uitzichten! Zo hebben we ook nog een autorit gemaakt door de Ox Mountains en langs Easky Lake. Soms op piepkleine weggetjes, veel bochten, met nauwelijks plek voor twee passerende auto's. Ik zat wel eens met kromme tenen, vooral als je niet kon zien of er aan de andere kant van de bocht iets aan kwam of niet. ( meestal waren het dan schapen die ineens opdoemden).
Boodschappen deden we in Ballina. Een echt stadje zowaar, met de Penneys en Dunnes en de Tesco.
In county Sligo zijn we naar Dooney Rock geweest, vanwaar we een mooi uitzicht hadden op de Benbulben, een tafelberg. En net over de grens met County Leitrim was er de Glencar Waterval. Ook maar gelijk even bezocht.
De tweede week hadden we een huis in Clifden/County Galway. Op de dag van de verhuizing hebben we Achill-Island bezocht, het grootste eiland van Ierland. T'is met een brug aan het vaste land verbonden. Goh, wat was dat een prachtige tocht ook weer! Op het uiterste puntje ligt Keem Beach. Daar hebben we echt een paar heerlijke uren vertoefd. Het licht in Ierland is zo mooi en veranderlijk. Het ziet er elke keer weer anders uit. Ook met bewolkt weer. Prachtig!
De tweede week viel het weer een beetje tegen. Veel miezer, en af en toe een echte regenbui. En met miezer of regen heb je dus echt geen mooie uitzichten meer. En een lekkere wandeling maken is dan ook uit den boze. Maar we hadden toch ook wel droge periodes, gelukkig. We hebben Roundstone bezocht. Daar zit een makerij van bodhráns, zo'n iers slaginstrument. Later die week zijn we nog teruggeweest voor het Zomerfestival. Met muziek en feest. Precies op een middag dat de zon heerlijk scheen!
Connemara zelf is weer wat lieflijker dan Mayo. Bergen op de achtergrond, veel meren, veel turf en ook weer veel schapen. We hebben een wandeling gemaakt in het nationale park waar een aantal routes uitgestippeld staan. We wilden er nog eentje maken, hoger de bergen op, maar het weer speelde ons weer parten.
Een aanrader is wel een wandeling op Dog's and Gurteen Bay. Je waant je alleen op de wereld! Mooie strandjes, rotsen, aparte bloemetjes..EN we hadden zon! Dat droeg ook bij aan ons gevoel van welbehagen!
We hebben nog een rit gemaakt die een beetje op een teleurstelling uitdraaide. :-)
Het leek ons leuk om Kinvarra te bezoeken en Carraroe Coral Beach. De TomTom ingesteld op Kinvarra en alles ging prima! Maar daar aangekomen (bestemming bereikt) bleek Kinvarra uit een stuk of 3 huizen te bestaan. Huh? Is dit het levendige stadje wat het beloofde te zijn?? Er bleken dus TWEE Kinvarra's in county Galway te zijn! Oeps, en wij stonden in de verkeerde. Nou ja, op naar het koraal strand van Carraroe. ( een apart soort zand). Tja, hoog water! Geen zand te bekennen nog! Ook weer voor niks! Toen zijn we maar naar Rossaveel gegaan om de boten te zien uitvaren naar de Arann eilanden.
De laatste vrijdag was het de hele dag regen, regen, regen... De hele dag op de bank gehangen, tv gekeken. We hadden een SKYbox, dus we hadden honderden zenders. Vooral wedding.tv, en fashion.tv stonden vaak aan. En maar taart eten en thee drinken.
Afgelopen zaterdag hebben we het land weer doorkruisd van west naar oost. TomTom weer aan. Dat rijdt toch wel heel relaxed. Voor de hele kleine weggetjes hebben we gewoon de kaart gebruikt, omdat we van te voren dan nog niet wisten hoe we zouden rijden. Maar als het echt een tocht was, dan ging TomTom mee. We hebben hem maar op twee kleine foutjes kunnen betrappen. En oh, wat was ik blij dat ie zaterdag aan stond!
De huurauto moest LEEG ingeleverd worden deze keer. En je weet, bij Jan is leeg leeg! Zo in de richting van Dublin begon de wijzer al steeds meer naar links te gaan staan. Dan word ik al een beetje zenuwachtig. En op de rondweg bij Dublin zei TomTom naar links af te buigen, richting Noord en wij bogen naar rechts richting Zuid af! Niet goed dus! Probeer te keren, probeer te keren...zei Tom steeds. Maar overal stonden bordjes: mag hier niet keren, mag hier niet keren! Al rijdende kwamen we verdorie helemaal in het drukke centrum terecht. Langs de rivier de Liffey, langs de bar waar we altijd komen, langs O'Connolstreet, richting de haven. Gelukkig had Tom al een alternatieve route uitgedokterd. Allemaal extra kilometers! Lege tank, lege tank! Halen we het wel?? We moesten ook nog door de toltunnel, een hele lange. Nou, ik zweette peentjes. Wat een stress! Maar we hebben het gered. Ik denk niet dat we nog een keer verkeerd hadden moeten rijden. Poeh, als ik er nog aan denk!
Daarna weer met het busje naar het hotel om zondag weer naar huis te vliegen.
En hier zijn we dan weer! Terug in de routine. Wassen draaien, boodschappen doen, stoffen, stofzuigen....
Ik denk dat ik onze volgende vakantie maar vast ga plannen. County Wicklow? County Cork? Hmmm....
Hier is de link naar de FOTO'S.
Als je op 'Slideshow' klikt dan zie je ze achter elkaar......

Geen opmerkingen: