zondag 27 maart 2011

Een verjaardag en op kledenjacht....


credits...kit: le temps des vacances by Cajoline/ element...Waterlo Project

Twee vliegen in één klap was ons motto gisteren. Omdat we toch naar de 30e verjaardag van nicht Nathalie in Maarssen zouden gaan hebben we de rit daarna gelijk gecombineerd met een bezoek aan karpetspecialist Brokking in IJsselstein. We (nou ja, ik!) waren nog steeds op zoek naar een kleed met de kleur zeegroen erin! De firma beloofde op hun website 3000 kleden op voorraad te hebben, dus het zou wel heel raar zijn als daar niks voor ons bij zou zitten! Stapels kleden! Overal! Oh jee, waar moesten we in godsnaam beginnen? Ik had gelukkig een staaltje van de gordijnen meegenomen voor de kleur.
We werden geholpen door de eigenaar. Een man met pretoogjes. Hij leek een beetje op Herman Finkers, net zo'n type. Hij wist precies op welke stapels hij moest zijn. Kleed na kleed werd omgeslagen. En ik wist precies in één oogopslag of ik iets wel of niet mooi vond of dat de kleur wel of niet goed was. Na een tijdje heeft Jan hem maar even geholpen met het omslaan van de kleden. We kwamen aan bij een beige en zeegroen (jawel!!) handgeknoopt wollen karpet uit India. Uiteraard bijna onderaan een stapel! We hadden allebei iets van: Ja, dit is hem, daar kunnen we mee leven! Maar toch liet 'Herman' ons nog andere stapels met kleden zien. Ook daar kwamen we een mooie tegen. Wow! Een zijde kleed in prachtige kleuren w.o. ook zeegroen. En door de zijde lag er een mooie glans overheen. Mooi, mooi, mooi. Maar ja, zijde... Wij als kruimelaars en vlekkenmakers zijn dat echt niet waard. Dus we kwamen uiteindelijk toch weer terug bij dat ene kleed dat nog open lag. Onder het genot van een kopje koffie gaf 'Herman' ons de kans om te overleggen. We besloten het te nemen. Maar ja, probeer maar eens dat kleed ertussen uit te halen. Zo'n stapel weegt looiig! Alle bovenliggende kleden werden opgerold en op een andere stapel gelegd. Arbeidsintensief werkje, zeg! Daar kweek je wel spierballen door. Maar wij waren geslaagd! Jippie! En we zijn ook uiterst tevreden over de klantvriendelijkheid van de firma. Ze nemen echt de tijd voor je. Heel prettig. Dat mag ook wel eens gezegd worden toch?
Thuisgekomen hebben we gelijk het oude kleed opgerold. Jemig, wat een rotzooi kwam er onderuit! Oei! Schaam! Er lag zelfs een satéstokje onder. In het midden! Hmmm. Een kleed moet dus vaker even opgenomen worden dan...uhhh....nooit. ;-)
Maar ja, het stofzuigertje eroverheen en het is was weer netjes. En nu ligt ie er: het nieuwe kleed. Het staat mooi. De kleuren zijn perfekt! T'is even wennen aan de dikte. Hij is dikker dan de vorige, dus dat voelt nog een beetje raar. De poezen hebben er ook al uitgebreid op gezeten. Ik zag net het eerste kruimeltje alweer. Ach ja, hij blijft toch nooit zo mooi zoals hij nu nog is......
Heeft iemand nog belangstelling voor een oudroze/beige/lichtblauw wollen kleed? Ongeveer 2.30 x 1.60 cm? Beslist niet versleten, maar hier en daar een vlekje. Waarschijnlijk nog wel weg te poetsen ook als je je best erop doet...Gratis aftehalen!

Geen opmerkingen: