maandag 10 juni 2013

Dineren, de taart en Dublin.....

Zaterdag zijn we naar Montfoort geweest. Op bezoek bij Karin en René en Laura. René had in april zijn verjaardag gevierd, maar wij konden er toen niet bij zijn aangezien we allebei een optreden met onze koren hadden. "Nou, dan komen jullie gewoon een keer eten" zei Karin toen. Uitstekend idee, want zoals jullie inmiddels wel begrepen hebben: Ineke eet graag! ;-) De agenda's werden getrokken en uiteindelijk kwamen we dus op afgelopen zaterdag in JUNI uit.
Het weer liet zich nog even van zijn goede kant zien. Hoewel het een stuk frisser was dan de dagen ervoor konden we toch nog even van het zonnetje in de tuin genieten.
We werden getrakteerd op een viergangenmenu! Lekker, hoor! Als appetizer warme, met ham en kruidenkaas gevulde, champignons. Daarna een bordje met een gefrituurd ei (leuk!), een omgekeerde tomaat met een vulling van garnaaltjes en wat salade. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons, haricots verts, gebakken aardappeltjes, en salade. En als toetje een... ( oh jee, hoe heette het nou ook alweer?) .....(oh jee, uit welk land kwam het nou ook alweer?)...(hawaii??) ...een soort van tropische pudding/ pavlova-achtig iets. Nou ja, gewoon een lekker toetje! :-)
Na het eten hebben we de koppen bijelkaar gestoken en met Laura overlegd over de bruidstaart die ze voor ons gaat maken. We zijn eruit! En het wordt een mooie! En hij wordt lekker!! Met drie verschillende vullingen. Hmmm. De kleur is nu nog niet bekend. Dat hangt af van de kleur jurk die ik in Dublin ga kopen. Spannend!
Woensdagochtend pakken Mariska en ik het vliegtuig. En dan moet er een hele grote 'to do' lijst afgewerkt worden in die 5 dagen! Dat wordt lopen, lopen, lopen, passen, passen, passen.
Jan laten we hier achter. Met een briefje op de magnetron met instructies om de ingevroren maaltijden op te piepen. Hij overleeft het wel....

Geen opmerkingen: