zaterdag 22 juni 2013

Over oppassen en quaich

 
Afgelopen woensdag (ja, ik lig achter met bloggen!) heb ik weer als noodoppas gefungeerd voor m'n kleine achternichtjes, Géneviève en Joséphine. Géneviève kwam om half 9 binnenstappen. De hele ochtend hebben we lekker getut met speeltjes, keukendoeken die als poppendekentjes gebruikt werden en boekjes. Vaste prik is tegenwoordig ook (ze vroeg er zelf om) om de vogelkooi schoon te maken. Normaal doe ik dat binnen het kwartier, maar nu deden we er wel een uurtje over. Hoe schoon kan een bak worden? Nou, met veel water, wat sop en een sponsje kom je al een heel eind. De bak weer afdrogen is voor madammeke niet zo interessant. Maar het zand dat er daarna ingaat.... Ze was er een hele tijd zoet mee! :-) Om 11.45 stonden we op het schoolplein om Joséphientje optehalen. Ik had de buggy meegenomen en gezegd dat op de terugweg Joséphine erin mocht. Nou, Géneviève zoooo'n gezicht! Boos! Dat was niet de bedoeling! 'Ik vind het heel LASTIG om te lopen!' verklaarde ze meerdere malen. :-) De boze bui was al snel over nadat ze beiden nog even op het speeltoestel achter ons huis mochten spelen. Daaronder waren toevallig de dag ervoor van die zachte tegels gelegd. Om half 3 sloeg de vermoeidheid bij beiden toe en liep de onderlinge concurrentiestrijd wat hoger op. De hoogste tijd voor wat afleiding in de vorm van een leuke kindermusical op YouTube, 'Het zandkasteel aan zee'! Daarna keerde de rust al snel weer terug. Handig, dat YouTube! :-) Tegen half 5 kwam Roxanne de kinders weer ophalen. Ik geef het haar te doen: op de fiets, een kind voorop, een kind achterop, een tas, twee knuffels, en een afgebroken hak van haar schoen! Dat is al een hele onderneming op zich!

Ook woensdag werd er geklepperd. De koerier met een pakje van onze vriendin uit Schotland. Ze kan helaas niet op ons feestje komen aangezien ze zelf bezoek uit het buitenland heeft. In het pakje een gegraveerde Quaich. Zo leuk! Dat was echt een verrassing!
Een quaich is een drinkkelk voor geliefden, de een drinkt uit de ene kant, de ander uit de andere kant. Je kunt er ook een toast mee uitbrengen.
Nou, zeg, dat is toch leuk? We nemen hem mee naar ons feestje!
Zo is ze er toch een beetje bij!

1 opmerking:

Suzanne zei

that is a really lovely gift!! And very special. xxx