maandag 3 juni 2013

Afdansen en strak in het pak!

Zaterdagavond hebben we doorgebracht in de dansschool. Mariska en Alex hebben afgedanst. De omschrijvingen van de cursussen zijn tegenwoordig heel anders. Ze hebben nu twee cursussen gehad van ieder 17 lessen. In onze tijd hadden ze nu brons gehad maar nu noemen ze het 'dansers'. De eerste cursus noemden ze 'starters'. 't Is allemaal even wennen. Ik hou het nog steeds op 'brons' voor het gemak! Maris en Alex hadden best wat publiek meegenomen. Alex's moeder, oma en opa waren er en van onze kant Jan, ik, mijn moeder en haar vriend Jan. Ik vind het altijd leuk om zo'n avond mee te maken. Je ziet ze gewoon plezier hebben. En soms zie je toch ook wel een beetje de spanning op hun gezichten. Maar ze hebben het hartstikke goed gedaan! Ik hoop dan ook dat ze in september weer door zullen gaan met de volgende cursus.
Paulien (zit bij me op het koor en op de Zumba) en haar man bleken ook af te dansen. En Saray (onze Zumba lerares) en haar man dansten ook ineens voorbij. Huh? Ook zij bleken af te dansen! Wist ik niet vantevoren, dus de verrassing was groot. Dus ik heb me wel vermaakt zo'n avondje in de dansschool. Genoeg te zien. In een kleine pauze hebben Jan en ik ook nog even gepoogd een rondje te dansen. Een quickstep.... hoe moeilijk kan dat zijn?? OMG, we kwamen de hoek niet eens meer om! Weg pasjes! Ik heb Jan nog wel geprobeerd mee te sleuren, maar het ging gewoon niet. Ook de basis van de Cha Cha is ie kwijt. We zouden echt weer helemaal opnieuw moeten beginnen. En misschien doen we dat wel in september! Eerst maar eens kijken op welke dag en tijd de cursus begint.....

Zaterdag overdag hebben we weer besteed aan het zoeken naar een pak voor Jan. Weer een hele dag in de Haagsche binnenstad. En ja, hoor! We zijn geslaagd! Meneer zit strak in het pak! En nee, het pak zit niet te strak! En nee, hij is intussen niet afgevallen! Hoeft ook niet meer. Hij heeft gewoon een goedzittend en goedvoelend pak gevonden. Gelijk een mooi wit overhemd erbij gekocht en sokken. Nu nog 'even' in Dublin een stropdas erbij kopen in de kleur van mijn aanstaande jurk en hij is er klaar voor! Om door een ringetje te halen! Nu nog even erop toezien dat hij zich scheert! ;-)

Geen opmerkingen: