dinsdag 12 november 2013

De achternichtjes.....

 
Het valt niet mee: scrappen met een halve computer. Net of hij maar één hersenhelft gebruikt. Alles gaat trager. Hij moet langer over dingen nadenken. De ene keer voert ie wel uit wat ik wil. De andere keer loopt mijn paint-shop-prootje vast. Tussendoor opslaan moet nu dus nog vaker. En ook dat neemt meer tijd in beslag. Maar niet getreurd, (hoogstens geirriteerd)...hij doet het nog wel. En ja, ik zou de laptop kunnen nemen. Maar typen op een laptop lukt mij niet. Mijn vingers raken ervan in de knoop. Waarschijnlijk door het platte keybord en doordat alle knoppen pal naast elkaar zitten. Mijn vingers gaan dan in spagaat. Ach ja, ik zit raar in elkaar. :-)
Voor het eind van de maand is er een wedstrijdje op Scrapbook Flair uitgeschreven. Maak gebruik van Tagxedo om een woordwolkje te maken en gebruik um in je scrap. Leuk! Weer eens wat anders.
Ik kon het gelijk toepassen op een scrapje van mijn achternichtjes. Het is een foto die gemaakt is op ons 25-jarig huwelijksfeest. Ik had de dames al een andere achtergrond gegeven. Ik had ze al in zwart/wit gezet. Maar verder wist ik er niks meer bij te verzinnen. Zo'n gekleurd woordwolkje levendigt de hele boel op. Het mooiste zou zijn als ik precies wist hoe ik het mooi met de lijnen van de achtergrond mee kan laten lopen. Maar dat is me (nog) niet gelukt. En ik had ook weer geen zin om daar weer uren aan te besteden om dat uit te zoeken. Misschien ooit. Ik heb het geprobeerd met 'mesh warp'....maar dat wordt een kliederzooi. :-) Iemand tips? Of een goeie tutorial? Het liefst voor Paint Shop Pro. Daar weet ik tenminste alles in te vinden. Photoshop is altijd net weer anders. Ik zoek me daar een breuk naar de doodgewoonste dingetjes.....

Maar goed, ik ga de keuken in..... Vanavond worteltjes, gebakken aardappeltjes, vis EN een versgemaakte tartaarsaus! Lekker!

Geen opmerkingen: