maandag 17 februari 2014

Musical Scratch Leiden....



En daar zaten we weer, samen met nog 882 andere zangers/zangeressen en 82 orkestleden, in de Pieterskerk in Leiden. En voor mij was het dit jaar de eerste keer dat ik van de nieuwe kuipstoeltjes kon genieten. Wat een vooruitgang, zeg! Helemaal geen pijn in mijn rug gehad! Nadat we ons een plekje op de hoofdtribune hadden verworven zijn we in de rij gaan staan om koffiemuntjes te kopen. Marjan had nog muntjes van vorig jaar over maar die bleken niet meer geldig te zijn. Balen! Ook 's avonds zijn de muntjes niet geldig. (even een reminder voor volgend jaar).
Het oefenen met het koor en orkest kon beginnen. En wat klinkt het toch mooi, zoveel stemmen bij elkaar. Ik kreeg kippenvel bij 'Memory' uit Cats. De medley uit ' Les Miserables' was gesneden koek voor ons. Dat zingen we ook bij Enjoy. De koffiepauze begon. In de rij dus. En daarna in de rij bij de toiletten. Met z'n allleeeen, met z'n aaaahaaaalllennnn. Tja, wat wil je...we waren met 815 vrouwspersonen! En allemaal met een blaas als een erwt!
Nummers uit ' Rent' , en de 'Lion King' werden geoefend. Dat zat er al lekker in. Ook bij het orkest! Goh, wat een goeie paukenist was erbij. Hij bespeelde ook de xylofoon. Inmiddels hadden de solo artiesten ook hun opwachting gemaakt. De puntjes werden hier en daar nog even op de I gezet.
De lunchpauze hebben we weer bij La Place doorgebracht. Patricia had zelfs onze ' eigen' tafel weer kunnen bemachtigen. :-)
's Middags gingen we weer vrolijk verder met oefenen. Mary Poppins kwam voorbij en Aida. Na de theepauze, (weer in de giga rij), werd er tijd besteed aan Fiddler on the Roof. Dat zijn toch eigenlijk toch wel onze favoriete nummers: Sabbath Prayer, Sunrise Sunset en Tradition. Prachtig! Bij Grease voelde ik mijn energie een beetje wegglippen. Maar daarna was het weer dinerpauze, dus dat kwam goed uit. We zijn bij de chinees om de hoek gaan eten. Buffet. We hebben het ons lekker laten smaken. Ik heb daar ook mijn jarige moeder even gebeld. Maar het was zo'n gekakel...zij verstond mij zowat niet, ik verstond haar niet. :-)
De kerk was 's avonds goed gevuld met publiek. Het concert begon. En daar doe je het toch allemaal voor. Het was een sfeervol geheel. Mooie belichting ook. Zelfs het publiek heeft behoorlijk meegezongen met ' Jesus Christ Superstar'. En met ' Dancing Queen' natuurlijk. En zodra de toegift achter de rug was, zijn we als een speer naar de uitgang gerend. We moesten namelijk de bus terug halen! En die reed dus zo voor onze neuzen weg. Dat werd weer een half uur wachten. Op zich niet zo erg. We hadden amper buitenlucht gehad. En als je zo moe bent dan is dat wel even lekker ook. Maar bij de halte werd het almaar drukker en drukker... Oh jee, dalijk zouden we niet meer in de volgende bus passen! Marjan al een beetje in de stress. Paulien ging al bijna op de barricades. :-) Er kwam een bus aan. Niet onze bus. Maar een boel mensen stapten daarin. Onze bus kwam erachter staan. Oh jee, we konden er niet langs! Wat nu? Snel, snel, om de bus heen, over de rijbaan, tussen de twee bussen door weer terug (Niet zo slim achteraf, beetje eng ook!) en we konden instappen. We hadden nog allemaal een zitplaats ook. Allemaal stress voor noppes! :-) Met de bus weer terug naar de plek waar we onze auto's hadden geparkeerd en toen weer naar huis. Helemaal uitgeput, kan ik je wel vertellen! Wat een lange, intensieve, vermoeiende maar oh zo gezellige dag!
Volgend jaar weer? Vast wel!

Hier nog even een slideshow. (met dank aan Patricia voor een aantal foto's....)



1 opmerking:

Patricia zei

Leuk gedaan Ineke ...de slideshow, je scrap en het verhaal dat je erbij geschreven hebt. Volgend jaar weer een nieuwe belevenis! Groeten van Patriciapu