woensdag 30 april 2014

Over Yorkshire en lepelvaasjes....

credits hier
Ok! Alle wassen zijn gedraaid. De berg strijkgoed is weggestreken. De planning voor de kattenbakken/plantjes/pietjes/laatste boodschappen is gemaakt...ik ben er bijna klaar voor! Alsof ik op wereldreis ga! Je wilt toch het huis een beetje netjes achterlaten, toch? Ook al is de rest van het gezin gewoon thuis. T' is gewoon iets wat ik moet doen van mezelf, ik weet het...ik lijk wel niet wijs. Ook al ga ik nu maar 3 dagen de hort op...
Zaterdagochtend is het zover: mijn bezoek aan Suzanne in Engeland. Om half 7 moet ik al op Schiphol zijn, dus dat wordt vroeg op. Ik kom lekker vroeg op Leeds aan, om half 9 al. De dag ligt dan voor ons. We gaan eerst York onveilig maken. De plannen zijn gemaakt! Rondkijken, winkelen, tearooms, eten in een pub.
Daarna brengt ze me naar mijn hotel, Hotel George, in Easingwold waar ik 2 nachten zal verblijven. Suzanne heeft een paar maanden ingewoond bij mensen, maar dat beviel totaal niet. Ze heeft nu sinds een paar dagen een eigen woning kunnen huren, maar die moet nog totaal ingericht worden. Ik hoop dat ze het daar stukken meer naar haar zin zal hebben! Ik ben gewoon heel benieuwd waar ze nu woont!
Een bezoekje aan Helmsley, en Ilkley staat ook op ons menu. Ik ken Yorkshire niet, dus ik sta voor alles open. Aan de plaatjes te zien ziet het er mooi, gemoedelijk en pittoresk uit. Ik heb er zin in! En als ik het weerbericht zo bekijk, houden we het nog droog ook!

Gisteren waren mijn moeder en ik op bezoek bij mijn tante en oom in Zevenhuizen. Het gesprek kwam toevallig op lepelvaasjes uit. Mijn tante was lang op zoek geweest naar een oud vaasje met het woord 'Lepels' erop. Zij is uiteindelijk via marktplaats geslaagd. Ik had er eentje van mijn schoonmoeder geërfd, een kristallen vaasje met een zilver randje. Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik er geen twee van had, eentje voor vorkjes ook. (taartvorkjes worden vaak gebruikt hier, die kunnen maar beter standaard op tafel staan....!)  ;-) Maar al zoekende op het internet heb ik er toch nog eentje kunnen vinden, heb hem afgelopen zondag besteld en heb hem gistermiddag ontvangen. Ben er hartstikke blij mee! Zo, mijn moederdagkadootje heb ik dus al binnen!
Lang leve het internet! :-)

2 opmerkingen:

Unknown zei

hallo,

mijn vrouw is alles kwijt van haar kinderjaren. is het waar dat u in de jaren 60 in de schilderswijk in den haag heeft gewoond? Zo ja, heeft u nog foto's uit die tijd? Mijn vrouw is Christina Ilmer (1 mei 1963)

vriendelijke groeten

Volcmar Suijs

Ineke zei

Dat klopt. Ik heb in de Jacob Marisstraat gewoond. Foto's heb ik er niet van. Christina's naam komt me niet bekend voor. Op facebook kun je lid worden van diverse Schilderswijk pagina's. Misschien is dat een goed idee voor haar?

Groetjes, Ineke