dinsdag 8 april 2014

Verzopen katje en theaterbezoekjes....

Zo is het droog, en zo miezert het een beetje. Zal ik op de fiets gaan of met de auto.... vroeg ik me vanmorgen af toen ik op het punt stond om naar de Zumba te vertrekken. Ik was in een optimistische en sportieve bui dus ik pakte de fiets. Ik was nog maar net op weg toen ik zowat van mijn stalen ros gereden werd door een rood busje dat uit een woonerf kwam. Ik werd op een haartje na geraakt. Blijkbaar zag hij me niet. De sukkel. Halverwege begon het te regenen. Aj. En nog een beetje harder, en nog een beetje harder. Straalverzopen kwam ik aan. Mascara op mijn wangen. Bril beslagen, rode kop van het fietsen... Bleek de zumba niet door te gaan! Er was lekkage in de gymzaal en dat zouden ze gaan repareren. Ach ja. Ut kan verkeren, hè? Maar ik ben nu wel lekker wakker!

Ons theaterbezoekseizoen is weer begonnen. Vorige week zijn we met zijn viertjes naar Guido Weijers geweest. Hij had wel leuke herkenbare dingetjes. Over keukenlaatjes waarin een lepel net even verkeerd ligt waardoor hij niet meer open gaat. En dat je dan extra hard gaat trekken terwijl je best weet dat dat niet gaat helpen enzo. Precies wat ik altijd doe! Hij deed deze keer ook een typetje na in zijn show. Gerrie, een stotteraar. Mwwhaaa, vond ik wat minder. Moeilijker te verstaan ook.

Gisteravond zijn we, samen met Mariska, naar de Koninklijke Schouwburg geweest. Mariska en ik kwamen er voor het eerst, Jan was er vroeger ooit geweest. Mooie theaterzaal, mooi plafonnetje, mooie balkons (deed me aan de Muppetsshow denken) maar alles was toch kleiner dan ik dacht. Heeeeuuuuulll ander publiek ook. Hoog kouwe kakgehalte! LaDiDa! Maar dat geeft niet. We kwamen voor de voorstelling: Liefde Half Om Half. Een soort blijspel. Jan had gratis kaartjes gekregen, dus zonde om die niet te gebruiken. Het was best een aardig stuk, hoor. En hier en daar hebben we ook best wel kunnen lachen. Het kwam alleen een beetje langzaam op gang. Het werd pas leuk toen er nog een stel mee ging doen. En die knul die leek me toch sprekend op Hans Teeuwen in zijn uiterlijk en zijn doen en laten!  Ik dacht eventjes dat hij het echt was...:-) Maar goed, weer een leuk avondje uit achter de rug. Op naar het volgende!

Geen opmerkingen: