dinsdag 8 maart 2016

Muse!


Het bestellen van de kaartjes voor een concert van Muse was al een hele uitdaging! Alex en Mariska zaten al klaar met diverse laptops, computers en ipads om zo snel mogelijk te proberen in te loggen. Maar ja, wel samen met nog duizenden anderen. Binnen een poep en een scheet waren de eerste twee concerten uitverkocht. Gelukkig hebben ze nog kaartjes kunnen krijgen voor het extra georganiseerde concert. We zaten in vak 107. En dat was gisteren....
Op naar het uitverkochte ZiggoDome! De auto heeft Alex geparkeerd onder de Arena, P1. Ik was nog nooit in het ZiggoDome geweest. Spannend! We kwamen aan toen net het voorprogramma begon: Nothing But Thieves. Wat een bak herrie! De zware bassen lieten mijn hart met hetzelfde tempo vibreren! Hmmm. Dat voelde niet zo prettig. Zou dat de hele avond zo zijn?
Ik was zo benieuwd naar Muse.Ik hou al sinds het nummer 'Knights of Cydonia' van ze. Ben gek op die snelle gitaarriedel van hoog naar laag. Heet dat geen rif? Geloof het wel. Vooral de eerste CD's liggen bij mij goed in het gehoor. Ik wilde in 2013 al mee met Mariska en Alex naar het concert in de Arena, maar ik dacht dat dat raar zou staan: zo'n oud wijf in het publiek. Maar nu zag ik dat dat reuze meeviel. Er waren een hoop mensen van mijn generatie.
De verwachtingen waren hoog. Het concert ging bijna beginnen. Je voelde de spanning in de hele zaal hangen. En dan de ontlading toen het eindelijk zo ver was! Indrukwekkend! Licht! Muziek! Rondzwevende drones! Prachtige projecties op dunne doorzichtige panelen. Zo gaaf gedaan! Je kwam oren en ogen te kort! Een echte HiTech show. Pure entertainment.
Ze speelden tot kwart over 11. Daarna was het dringen bij de toiletten. Dringen bij de garderobe. En vooral dringen en in de file staan in de parkeergarage! We hebben er alleen al drie kwartier over gedaan om die garage uit te komen! Stond helemaal vast. Er was daar ook nog wel een vorm van entertainment. :-) Twee lichtelijk dronken gasten 'hielpen' op hun manier de file op te lossen. Op een leuke manier, gelukkig.
Om half twee waren we pas thuis. En 's ochtends vroeg liep Jan's wekker alweer af......
Maar het was het allemaal waard! Een heel gaaf concert!
Hier zijn nog wat beelden die ik van YouTube heb afgehaald. Oordeel zelf....

Geen opmerkingen: