dinsdag 8 maart 2016

Naar de Pasar......


Afgelopen zondag ben ik met Marianne en Marjan naar de Pasar Malam in de Broodfabriek (voorheen Darlingmarket) geweest. Jemig, wat een drukte met auto's. Met moeite heb ik nog een parkeerplekje kunnen vinden bij McDonalds. Ons toegangskaartje bleek ook te gelden voor de mineralen- en de Indiabeurs. Mooi zo. Eerst maar eens naar de Pasar. Bij binnenkomst stond het al blauw van de rook. De eettentjes maakten al overuren. Lekkere geuren overal. We hebben eerst gezigzagd langs de marktkraampjes. De boel een beetje verkend, zeg maar. Kijken wat er te koop was en of het wel de moeite waard was. Er waren ook optredens waar we even naar hebben staan luisteren. Na de Pasar, nog voor het avondeten, hebben we nog over de mineralenbeurs gelopen. Oh hemel, wat een leuke sieraden zag ik daar. In oktober is die beurs er weer dus ik heb me voorgenomen om er dan met Mariska naar toe te gaan. Kan ze gelijk iets moois voor haar verjaardag uitzoeken! Zelf heb ik er een lichtoranje steenhangertje van calciet gekocht. Had precies dezelfde kleur als mijn t- shirt.
Toen was het tijd voor de Indiabeurs. Ik had gehoopt daar allerlei lekkere kruiden te kunnen kopen, maar de 'beurs' bleek te bestaan uit een rij marktkraampjes waar uitsluitend bollywood kleding en kitscherige sieraden werden verkocht.Viel een beetje tegen.
Weer terug op de Pasar hebben we nasi rames met saté gegeten, onderwijl luisterend naar een muziekoptreden.
Al met al een gezellige middag/avond!

Bij thuiskomst vernam ik dat mijn aangetrouwde achterneef overleden is....
Triest nieuws. En wat het ook nog eens extra diep treurig maakt: is net haar man overleden.... komt mijn achternicht thuis.... is er nog ingebroken ook! Schandelijk! Ze moesten eens weten wat ze aanrichten! Geen woorden voor....:-/

Geen opmerkingen: