vrijdag 23 december 2016

Kerstconcert

En dan, na maanden van voorbereiding was het zo ver: het gezamenlijke kerstconcert van het harmonieorkest Harpe Davids, het Christelijk Zoetermeers Mannen Ensemble en ons koor Enjoy. Voor de gelegenheid hadden we ons uitgedost in het zwart met een rood accent. Dat zag er keurig netjes uit!
We konden boven in een zaaltje alvast inzingen. Maar hoe was nu de volgorde tijdens het concert? Welke muziekgroep moest beginnen? We wisten het niet... Ah, iemand had een programmafoldertje kunnen bemachtigen. Wij stonden als eerst geprogrammeerd! Jongens, we gaan als eersten! Nee, dat klopt niet, ging het verhaal. We moeten als laatst. Ja, maar, in het programmaboekje staat..... Nee, klopt echt niet.... En het klopte inderdaad niet. Ze waren blijkbaar al gedrukt voor de laatste wijzigingen doorgegeven waren.
We hadden een kwartiertje de tijd om beneden in de kerkzaal in te zingen. Dat kwartiertje ging bijna helemaal op aan onze opstelling. Wat was het geval: de vleugel stond op een rare plek en kon niet verplaatst worden. Onze dirigent zat nu nààst het koor. Waardoor wij hèm niet konden zien en hij òns niet goed kon horen en wij elkaar ook niet echt goed konden horen. Oh hemeltje. Ondanks de ruimte op het podium stonden we dus op een kluitje in de hoek, dakpansgewijs opgesteld. Het zag er een beetje raar uit, maar het kon echt niet anders.
Maar wat heerlijk om daar in die kerk te zingen. Wat een mooie akoestiek! Het zong zo lekker licht.
Het is wel een beetje ongezellige kerk, vond ik. Hypermodern. Ik miste een grote kerstboom. Ik miste sfeervolle verlichting....
Maar wat een leuke muzikale avond. De harmonie speelde de witte verf van de muren. Wat een power! Het mannenkoor zong, een gedeelte gezamenlijk met een lieflijke sopraan, mooie nummers. Hun 'Stille Nacht' was echt prachtig! Kippenvel.
Het was erg leuk om samen zo'n kerstconcert neer te zetten. Voor mij voor herhaling vatbaar. Ik hou wel van de afwisseling.
Voor wie het hele concert wil bekijken of beluisteren... dat kan!
Hier is de link naar de website van Kerkomroep. Zoek op Zoetermeer, Oosterkerk, en klik op 21 december.....

Geen opmerkingen: