woensdag 6 december 2017

(Kerst) Bomen over Sint en gekkies....

Sint komt en Sint gaat. Buiten die twee zwarte pieten in Weert ben ik verder nergens een sint en pieten tegen gekomen op straat of in een winkelcentrum. Ik zal wel precies op de verkeerde tijd geweest zijn?
Sinterklaas hebben we in kleine kring gevierd. Compleet met een grote pan bruine bonensoep, broodjes met luie-wijven-gehakt en een kruidnoot-tiramisu-toetje toe. Ik heb voor iedereen nog wel een extra gedichtje in elkaar geflanst. Dat maakt het toch altijd wel leuker, vind ik. :-)
Nu Sint zijn hielen weer heeft gelicht ging ik vanmorgen maar eens een kerstboom halen.

Ik loop naar de auto toe, stap in en zie dat er een briefje onder mijn ruitenwisser zit. Ik lees het briefje en proest het uit! Nu ik dit schrijf zit ik weer te grinniken. Wat een rare mensen zijn er toch op de wereld! De auto stond nota bene in mijn eigen straat, op een openbare parkeerplek. :-) Wat een gekkie!

Bij de Praxis kun je lekker parkeren als je een kerstboom koopt, dus ik ben daarheen gegaan.
Een medewerker had net een boom uitgepakt en wilde hem bij de rest van de bomen zetten. Maar wacht eens: die zag er in mijn ogen perfect uit! Lang en slank. Die boom, hè..niet die man.
Hij had nog nooit zo snel achter elkaar een boom uitgepakt en weer ingepakt, zei ie. :-) Kakelvers.
Maar ja, toen moest ik hem nog in de auto zien te krijgen. Het oog was groter dan de maag...in dit geval de auto. Proppen, trekken, proppen, trekken, buigen, proppen, trekken. Viel niet mee met mijn tennisarmpje. Ik zweette peentjes. Gelukkig kwam er een andere vrouw me even helpen. Ik trok, zij duwde. Pfff.
Thuis kon ik weer opnieuw beginnen. Maar dan er weer uit. Ik heb hem voorlopig maar even in de schuur gedropt (gepropt is eigenlijk een beter woord)
Daarna de auto maar gelijk even gestofzuigd. Er lag nog aarde in van de omgevallen bloembollenmand en nu ook weer extra naalden en zooi. Goh, ik kan er nu zo makkelijk bij nu de bomen weggehaald zijn. Ideaal. De binnenkant ziet er nu weer netjes uit. Ik denk wel dat de plantsoenendienst binnenkort weer even terugkomt om de stronken uit te boren en nieuwe bomen te planten. Jee, dan moet ik de auto weer even elders neerzetten.
Waar zal ik dat eens doen.... grinnik! Ik weet al een mooi plekje! Oei, ik denk dat ie er dan misschien wel een weekje staat! :-P Ik kijk er nu al naar uit!

Geen opmerkingen: