zondag 31 december 2017

Vredespaleis en alvast de beste wensen....

Traditiegetrouw zouden we vandaag naar het Omniversum zijn gegaan. Maar ja, er draait op dit moment echt geen film waar we maar een fractie in geïnteresseerd zouden zijn. Dat ging hem dus niet worden. Maar wat dan wel?
Op Facebook zag ik een bericht voorbij komen over het Vredespaleis 'By Night'; een rondleiding in een feestelijk verlicht paleis. Dat leek me wel wat want ik was er als rasechte Haagse nog nooit geweest. Mariska, Alex en Jan waren er ook wel voor te porren. Dus gelijk maar kaartjes aangeschaft. Niet voor vandaag, de boel is nu gesloten. Maar voor gisteren kon ik nog boeken voor de Engelstalige rondleiding.
Het was voor Jan nogal moeilijk om binnen te komen. Het scanapparaat bleef piepen! Uiteindelijk mocht hij toch maar door. Ach, hij was waarschijnlijk toch al 'doorgelicht' en goed bevonden. De kaartjes staan op naam en je moet je sowieso legitimeren.
Wat is me zoal opgevallen tijdens de rondleiding....
De imposante jaspis marmeren vaas die door Rusland gedoneerd was. Wat een gigading. Je bosje bloemen kun je er niet eens in kwijt, hij is massief en loodzwaar. Ze hebben er zelfs de fundering voor moeten aanpassen!
De mooie tegelvloeren en de houten plafonds. Erg mooi. Zo ook de prachtige zijden met gouddraad borduurde wandkleden in de Japanse kamer. Het lag eraan hoe het licht erop viel. Vanuit een ander standpunt leken ze weer net anders. Daar is een werk in gaan zitten!
Het was echt de moeite waard, zo'n rondleiding. Eenmalig, dat wel. We hebben het nu gezien en zo is het goed.
Na afloop dachten we bij de chinees op het Anna Paulownaplein een hapje te gaan eten. Daar kwamen we vroeger altijd met Jan's ouders. Maar helaas: weg chinees! Uhhhh, wat nu?
Vroeger kwamen we ook altijd bij Indonesisch restaurant Sarina aan het Goudenregenplein. Maar die blijkt failliet te zijn. Wat nu?? Uhhh, denk denk. Vroeger kwam ìk altijd bij Fong Shou aan de Leyweg...  Juich! Google zei dat die nog bestond en zelfs open was!
En daar hebben we lekker zitten eten. Die tent loopt nog steeds goed. De kommetjes soep waren in de loop der jaren wel een stuk gekrompen. Misschien staat de vaatwasser te heet afgesteld. Je weet ut niet...
En zo is jaar weer ter einde gekomen. Op naar 2018. Voor wie 2017 een rot jaar is geweest.... hou goede hoop voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen! En voor degenen die al een goed jaar achter de rug hebben: probeer dat vast te houden! Je hebt het alleen niet altijd in de hand, helaas!
En voorzichtig met vuurwerk, hè! Tel je vingers morgen even na!




Geen opmerkingen: