zaterdag 30 december 2017

Kerst....



Het was wel een relaxte kerst dit jaar. Het enige wat tot op het laatste moment spannend was was het feit dat er een paar zieken waren. Mariska voelde zich de voorgaande dagen ook niet helemaal lekker. Maar dat liep gelukkig met een sisser af. Mijn moeder had/heeft een flinke griep. Bij haar mondt de griep altijd uit in bronchitis of een longontsteking. Dat blijft een zwak punt. De dokter is er nog een paar maal bij geweest. Ook toen ze het zaterdagnacht steeds benauwder kreeg.Toen was haar andere long ook aangetast. Gelukkig had ze de dag ervoor al EINDELIJK een antibioticakuur gehad, dus die kon gelijk zijn werk gaan doen. We dachten allemaal dat ze met de kerst gestrekt zou liggen. Maar nee, hoor. Dan komt haar ijzeren wil naar boven. Het was kerst. Dus ze was erbij! Tot ze na het avondeten niet meer kon... terug naar bed! En nog steeds gaat het niet zo goed. Gisteren hebben we wat boodschapjes gedaan, maar het zweet brak haar al weer uit. Ze is slapjes. Ze heeft ook al bijna twee weken niet veel gegeten. En maar hoesten... Poeh. Ze wordt ouder en dat gaat ze merken. Ze krabbelt steeds minder snel op.
Het kerstmaal is goed verlopen. Ja, behalve dan dat Alex een stuk rollade had met het beschermdopje van de vleesthermometer er nog in. Oeps. Ik had dus vergeten het dopje eraf te halen. Hij gaf dus alsnog niet de goede temperatuur aan. Het vlees had dus eerder klaar kunnen zijn zonder dat 'condoom'! :-) Vandaar dat het katenspek dat ik eromheen gewikkeld had ietwat verbrand was.... Ach. Een kniesoor die daar op let.
De ijstaart was wel goed gelukt. En lekker! Die moet je wel heel ruim van te voren (ongeveer anderhalf uur) alvast uit de vriezer halen en in de koelkast zetten. De smaken waren prima. Heb nog een heel stuk over. Dat komt wel op. Zo'n ijstaart is wel voor herhaling vatbaar. Zeker omdat je hem ook al lang van te voren kunt maken.
Kerst... het is voor mij geen kerst zonder stoofpeertjes en tutti frutti. Het is voor mij geen kerst zonder de uitzending van de BBC: Carols from King's. Vaste prik. Kaarsjes, lichtjes....
Ook weer voorbij....

Geen opmerkingen: