donderdag 12 april 2018

Ode aan Queen...

Gisteravond zijn Jan en ik weer naar het theater geweest. Deze keer naar een show van Leo Blokhuis en Roel van Velzen met zijn band. Zij namen de muziek van Queen onder handen. Ze speelden niet alleen allerlei Queen nummers, maar vertelden ook hoe sommige delen van de muziek van Queen tot stand gekomen zijn. Net als het intro van Bohemian Rhapsody. Dat koorpartijtje. Dat blijkt alleen de stem van Freddie Mercury te zijn. Wist ik niet. Zijn stem is in sequens opgenomen. Elk regeltje tekst wordt dan drie keer opgenomen. Daarna hetzelfde riedeltje tekst een tikje hoger, ook weer drie keer hetzelfde opgenomen. Daarover heen nog een keer drie maal hetzelfde riedeltje maar net weer anders gezongen. En nog een keertje van hetzelfde....En voila, een koortje van twaalf stemmen!
Roel deed dat even voor. Gaaf, zeg!
Blijkt dat tegenwoordig de meeste popgroepen van deze techniek gebruikt maakt en dan 'live' een band met de sequens mee laten lopen. Nooit geweten.
Wat ook leuk was dat er ook uitleg werd gedaan over de muziekinstrumenten die Queen gebruikten.
En ja, de muziek zelf, hè? Er kwamen een hoop nummers voorbij. Ik vond ze niet allemaal even goed gezongen. Hier en daar een beetje onverstaanbaar. Maar de sfeer was prima. En de show werd op humorvolle wijze aan elkaar gepraat. Je moet trouwens geen last hebben van epilepsie, hihi. De lichten kwamen nogal vaak het publiek in en schenen dan in je ogen. Kan niet goed voor je hersentjes zijn....
Maar al met al was het een hele leuke informatieve muzikale avond. Die uiteraard eindigde met Bohemian Rhapsody waar het publiek de sequens voor had ingezongen! En als toegift..... Love of My Life! We hebben lekker meegezongen, Jan en ik.

Geen opmerkingen: